BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'den o adaya geri çekil çağrısı----

CHP'den o adaya geri çekil çağrısı

CHP'den o adaya geri çekil çağrısı
22 Mart 2015 - 19:42 www.finansgundem.com

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları, İstanbul Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde YÖK tarafından önerilen ikinci sıradaki adaya geri çekil çağrısı geldi

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları, Cumhurbaşkanına, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlük seçimlerinde en çok oyu alan Prof. Dr. Raşit Tükel yerine, daha az oy ile ikinci sırada yer alan Prof.Dr. Mahmut Ak’ı öneren Yükseköğretim Kurulu(YÖK)’nu protesto etti.

"Akademik İradeye YÖK Darbesine Hayır" yazılı pankart taşıyan grup, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde toplanarak "Üniversiteler bizimdir, bizim kalacak", "YÖK’e hayır" şeklinde slogan attı. Prof. Dr. Raşit Tükel’in 1202 oyla birinci seçildiğini hatırlatan Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "İstanbul Üniversitesi öğretim görevlilerinin nerdeyse yarısı, öğrencilerinin ise neredeyse tamamı Raşit Tükel’i rektör olarak görmek istiyor" dedi. Cumhurbaşkanına gönderilen listede birinci sırada yer alan Prof. Dr. Mahmut Ak’a seslenen Yıldız, "Raşit Tükel’in bir önceki seçimlerde göstermiş olduğu demokratik tavrı sizler de gösterin. Bu üniversitenin meşru rektörü, hocamız Raşit Tükel’dir" dedi. Eylemde konuşan CHP Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı Cenk Haşhaş da "Ülkede demokrasi naraları atanlar, sandık iradesine sahip çıkmamaktadır" dedi ve Mahmut Ak’ı geri çekilmeye çağırdı.

Grup açıklamaların sonunda sembolik bir oturma eylemi yaptı. Kısa süre Beyazıt kapısı önünde oturan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)