BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'den 'Kanal İstanbul' önergesi----

CHP'den 'Kanal İstanbul' önergesi

CHP'den 'Kanal İstanbul' önergesi
26 Aralık 2019 - 15:59 www.finansgundem.com

CHP, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahında mülkiyet değişikliklerinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına Kanal İstanbul projesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti. Projenin 26 bin hektarlık güzergahında mülkiyet değişikliklerinin araştırılması talep eden CHP heyeti, Kanal İstanbul projesinin yaratacağı sıkıntıları ve riskleri, hazırladığı raporlarla destekledi.

Ayrıca TMMOB tarafından hazırlanan raporları da dosyaya ekleyen CHP heyeti, yapılaşma yasağı bulunan ve 70 tür canlıya yuva olan sulak alanlar, akarsular ve dereler ile Terkos Gölü’nün projeden etkileneceği öne sürdü.

FİYATLAR OLAĞANÜSTÜ ŞEKİLDE ARTTI

Gerekçede, Karaburun-Küçükçekmece hattında 26 bin hektar alana inşa edilmesi öngörülen proje güzergahında, projenin açıklandığı Nisan 2011’den bu yana büyük ölçekte mülkiyet değişiklikleri yaşandığı öne sürüldü.

Kanal İstanbul güzergahında fiyatların olağanüstü bir şekilde arttığı ve özellikle Ortadoğu ülkelerinden iş insanlarının bu güzergahta yoğun arazi alımına başladığı iddia edilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

“Bilimsel olarak büyük riskleri bulunan, İstanbul gibi dünyanın en gözde kentlerinden birinde geri dönülmez hasarlar bırakacağı ortada olan Kanal İstanbul Projesi güzergahında mülkiyet değişikliklerinin araştırılması gerekmektedir. Bu mülkiyet değişiklikleri araştırıldığında, İstanbul ve ülkemiz başta olmak üzere bölge için ciddi felaketlere neden olacak Kanal İstanbul  Projesi’nin inşası için hangi çevrelerin ısrarcı olduğu ve bu proje nedeniyle kimlerin rant elde ettiği de açığa çıkacaktır.

BÖLGEDEN ARAZİ ALANLAR ORTAYA ÇIKARTILMALI

Kanal İstanbul güzergahında Nisan 2011’den bugüne kadar yapılan mülkiyet değişikliklerinin incelenmesi, bu değişiklikler nedeniyle sağlanan maddi çıkarların tespit edilmesi, bölgede arazi satın alan kişilerin ortaya çıkarılması, bilimsel raporlara da yansıdığı biçimiyle projenin ekosistem, tarım alanları, deprem riski ve canlı yaşamı başta olmak üzere yaratacağı tahribatların belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederim.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)