BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'den hükümete Suruç önerisi----

CHP'den hükümete Suruç önerisi

CHP'den hükümete Suruç önerisi
21 Temmuz 2015 - 15:41 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Suruç saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada 'Ulusal düzeyde yas ilan edilsin' önerisinde bulundu

CHP'li Haluk Koç, AK Parti'li Ömer Çelik ile yaptığı koalisyon görüşmesi sonrası CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Koç'un gündeminde Suruç'ta 32 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısı vardı. Koç, hükümeti işaret ederek, "Ulusal düzeyde bir yas ilan edilmelidir" önerisinde bulundu.

HDP'NİN ÇAĞRISINA YANIT

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" önerisiyle ilgili konuşan Koç, TBMM'deki görüşmelerin hiçbir işe yaramadığını söyledi.

Koç, "Genelde bu görüşmelerden sonuç çıkmaz. Yaşanan acı ortada, yaşanan acının nedeninde yanlış dış politika tercihleri vardı. Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesi gerekir" diye konuştu.  

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

Haluk Koç, Ömer Çelik'le yaptığı koalisyon görüşmesine ilişkin ise şunu söyledi:

"Bugünkü görüşmeleri bir yöntem görüşmesi olarak alabilirsiniz. Toplam süre en fazla 10-12 gün içinde bir temel sonuca varmak mümkün olacak veya olmayacak. Her iki koşulda da, tabloda da gereken açıklamalar yapılacak."

Koç, “Ulusal düzeyde yas ilan edilmesi gerekiyor” dedi. CHP Sözcüsü Koç, olayda ihmali ve suistimali olanların açığa alınması gerektiğini dile getirdi. Koç, "Sınır güvenliği bilinçli bir şekilde ortadan kaldırıldı. IŞİD terörü Türkiye’ye ithal edildi. Yanlış dış politika tercihlerinden vazgeçilmelidir" diye konuştu.

KOÇ: EN FAZLA 10-12 İÇİNDE SONUCA VARILIR

CHP Sözcüsü Haluk Koç koalisyon görüşmelerine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Geniş profilli bir hükümet kurulmasının gereği ortadadır. CHP çözümsüzlüğün adresi olmayacak.
Bugünkü toplantıda yöntem üzerinde duruldu. CHP’nin açıkladığı 14 temel ilke, bir demokrasinin olmazsa olmaz şartları olarak ele alınmalıdır. Müzakerereler mutlaka koalisyonla sonuçlanmayabilir. Kişisel çıkarlarımızı ülkenin çıkarlarının önüne koymayız.

Bugünkü görüşmeleri bir yöntem görüşmesi olarak alabilirsiniz. Toplam süre en fazla 10-12 gün içinde bir temel sonuca varmak mümkün olacak veya olmayacak. Her iki koşulda da, tabloda da gereken açıklamalar yapılacak. Heyet görüşmeler yapacak. Üzerinde mutabık kalınmayan noktalar genel başkanlara iletilecek."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)