BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'den emekliler için müthiş teklif----

CHP'den emekliler için müthiş teklif

CHP'den emekliler için müthiş teklif
05 Eylül 2015 - 13:43 www.finansgundem.com

CHP, emekliye Bayram'da 1.650 lira ikramiye teklifinde bulundu.

CHP, emeklilere Kurban Bayramı’nda yaklaşık 1650 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin gerekçesinde, emeklilere 2015 yılındaki Kurban Bayramında 1650 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Gerekçede, emekli milletvekilleri, bakanlar ve cumhurbaşkanları hariç olmak üzere bütün emeklilere 2015 yılında bir defalığına önümüzdeki Kurban Bayramı’nda yaklaşık 1650 TL tutarında bayram ikramiye ödenmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Emeklilerin düşük maaşlar sebebiyle yaşamlarını sıkıntı içinde geçirdiğine dikkat çekilen gerekçede, “Özellikle bayramlarda çocuklarına, torunlarına harçlık dahi veremeyen emeklilerimiz her bayramı buruk geçirmektedir” denildi.

18 Eylül'e kadar ikramiye ödenecek

Teklife göre emekli aylıklarını ilgili kanunlar kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumundan almakta olan emeklilere ve bunların hak sahiplerine hak sahiplikleri oranında, bir defaya mahsus olmak üzere en geç 18 Eylül 2015 tarihine kadar Kurban Bayramı İkramiyesi ödenecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerinin Ödenek, Yolluk ve Emekliliklerine Dair Kanuna göre alanlara ikramiye ödenmeyecek.

Ödenecek Kurban Bayramı İkramiyesi damga vergisi hariç hiçbir kesintiye tabi tutulmayacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)