BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'den 1 HDP'den 2 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü----

CHP'den 1 HDP'den 2 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü

CHP'den 1 HDP'den 2 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü
04 Haziran 2020 - 15:35 www.finansgundem.com

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in milletvekillikleri düşürüldü.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı Divanı'nda, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlu ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in milletvekilliklerinin düşürülmesi gündemi ele alındı. Kesinleşmiş hapis cezası olan 3 milletvekili ile ilgili karar TBMM’de okundu. Okumanın ardından karar resmileşmiş oldu ve 3 milletvekilinin vekilliği doğrudan düştü.

MİLLETVEKİLİĞİ SONA ERENE KADAR İNFAZI DURDURULMUŞTU

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, MİT TIR’ları görüntülerini gazetecilere ilettiği gerekçesiyle yargılandığı davasında, “siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. 16 ay tutuklu kalan Berberoğlu hakkında milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verilmişti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 9 yıl, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise yine aynı mahkemece ve aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Berberoğlu, Farisoğulları ve Güven'in cezaları, Yargıtay 16. Ceza Dairesince onanmıştı. Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları hakkındaki yargı kararları TBMM bekletiliyordu.

3 ismin milletvekilliğinin düşmesinin ardından CHP’nin milletvekili sayısı 139’dan 138'e, HDP'nin milletvekili sayısı 60'tan 58'e düştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)