BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'de toplu istifa----

CHP'de toplu istifa

CHP'de toplu istifa
13 Ekim 2014 - 21:03 www.finansgundem.com

Zonguldak'ta CHP İl Yönetim Kurulu'ndaki 21 üyeden 18'i istifa etti.

Zonguldak'ta CHP İl Yönetim Kurulu'ndaki 21 üyeden 18'i, 'İl Başkanı Halil Furat ile bütünlük oluşturamadıkları' gerekçesiyle görevlerinden istifa etti.

Yönetim kurulu üyeleri istifa kararlarıyla ilgili partide ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Sema Koç, çok salıda sorunu olan Zonguldak'ta halkın siyasetçilerden beklentileri olduğunu söyledi. Siyasetin 'Mümkün olanı yapma sanatı' olduğunu vurgulayan Koç, bunun da uzlaşma ve fedakarlıktan geçtiğini, uzlaşmayı bilmeyen veya fedakarlık yapamayanların siyasette başarılı olamayacaklarını söyledi. 'Küçük olsun benim olsun' zihniyetinde olanların her zaman kaybetmeye mahkum olduklarını ifade eden Koç, şöyle dedi: "Eğer bir koltuğa oturuyorsanız o koltuğa güç vermek, beklentilerine cevap vermek zorundasınız. O koltuktan güç almaya kalkarsanız hem siz, hem de size destek verip, o koltuğa oturtanlar hüsrana uğrar. Maalesef kaybeden siz değil, size destek veren, ülkesinin geleceğine ve yarınlarına umut bağlayanlar olur. Kentimize hizmet ancak doğru, akılcı, kendi siyasi egolarından uzak, örgütler arasında sevgi, saygı, barışı tesis eden, örgütlenmeyi kişisellikten uzak, ülke geleceği için yapan, iktidar olmayı hedefleyen, seçmenin taleplerine açık samimi cevap verebilen yapıları kurmakla mümkün olur. Kurul üyelerimiz ile İl Başkanımız Halil Furat arasında bütünlük arz edemediğimiz ve siyaset üretemediğimiz algısının yaygınlaştığını gözlemiş bulunmaktayız. Bu algı ve gözlemlerimizin sonucu olarak barış içinde yapılabilecek siyasetin önünü açmak için 3 Haziran 2012'den bu yana görev yapmaya çalışdığımız yönetim kurulundan istifa ediyoruz."

İl Başkanı Halil Furat ise, 11 kişinin istifa etmesi halinde yönetim kurulunun düşeceğini hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Bu istifa eden arkadaşlardan 8'i daha önce parti disiplin kuruluna sevk edildi. Partiden ihraçları söz konusu. Dolayısıyla yönetim kurulunu takviye ederek yolumuza devam etme durumu hasıl olmuştu. Ancak şimdi süreç nasıl olacak bilmiyorum. Yarın genel merkeze giderek görüşmeler yapacağız. Milletvekillerimizle durumu değerlendireceğiz."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)