BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'de muhalefetin A, B ve C planı----

CHP'de muhalefetin A, B ve C planı

CHP'de muhalefetin A, B ve C planı
08 Ağustos 2018 - 06:43 www.finansgundem.com

CHP’de muhaliflerin ‘Sayısal çoğunluk yok’ kararını yargıya taşıyabileceği ve önümüzdeki haftadan itibaren bu kez 249 imzanın yeterli olduğu tüzük kurultayına gerekli imza toplanması için yeni bir girişim başlatılabileceği konuşuluyor

CHP Genel Merkezi’nin ‘seçimli olağanüstü kurultay toplamaya yetecek kadar imza bulunamadığını’ açıklamasının ardından partide A, B, C planları konuşulmaya başlandı. Muhalifler ilk olarak genel merkezin ‘olağanüstü kurultay toplanabilmesi için sayısal çoğunluk olmadığına’ ilişkin kararını yargıya taşımayı planlıyor. Muhaliflerin takip edeceği ikinci yol ise tüzük kurultayı için imza toplamak olacak. CHP tüzüğüne göre seçimsiz tüzük kurultayı toplanabilmesi için delege sayısının beşte birine denk gelen 249 imza yeterli. CHP kulislerinde üçüncü seçenek olarak da muhaliflerin ‘noterden tasdikli 630 imza bulunduğu’ iddiası üzerinden genel merkeze ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘kurultayı topla çağrısı yapılması’ yönünde. Seçimli olağanüstü kurultay için girişimin sona ermesinin ardından genel merkezin tavrı da merak ediliyor. Kulislerde imza tartışmalarının rakamsal olarak sona erdiği ve bundan sonraki süreç için parti yönetiminin sessiz kalmayacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun da sessizliğini bozabileceği dile getiriliyor.

KAÇ KİŞİ ÇEKTİ

Muhalif grubun sözcülerinden Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, dün bir grup partiliyle geldiği genel merkez binasında, iptal edilen beyannamelerin neden geçersiz sayıldığı, bu beyannamelerden kaçının fotokopi olduğu, imza verenlerden kaç kişinin parti delegesi olmadığı, imzasını çeken delegelerin kimler ve hangi ilin delegesi oldukları sorularına yanıt isteyen bir dilekçe sundu. Tüzün, 630 imzanın MYK değişikliği için değil, kurultayın yapılması için verildiğini belirterek şöyle konuştu: “Yerel seçim öncesi MYK değişiyorsa, kurultay da yapılabilir. Kaç kişinin imzasını çektiğini görmek istiyoruz. Bu kurultayın toplanması için Saygıdeğer Genel Başkanımızın MYK sonrası bir açıklama yapacağını ve sonrasında bizler de bundan sonraki yol haritamızı belirleyeceğimizi ifade etmek isterim.

(Tüzük kurultayı için imza toplanacak mı?) Bir otomobilin dört lastiğinin ikisi patlamışsa yol alması mümkün değildir. İnanıyorum ki bu çağrıya sessiz kalmayacak bir genel başkanımız vardır. Umut ediyorum ister verilmiş 630 imza gereği, isterse tüzükte bulunan yetkisini kullanarak olağanüstü kurultayı toplayabilir.”

MYK'DA REVİZYON

CHP’de muhaliflerin imza toplama girişiminin sona ermesinin ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinde revizyona gidilecek. Artan parti içi tartışmalar nedeniyle CHP kurmayları bugün MYK’da “Kılıçdaroğlu’nun elini rahatlatmak için kendi iradeleriyle” istifalarını verecek. Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’yı hafta sonuna kadar belirleyeceği öğrenildi. Yeni MYK’da 17 olan genel başkan yardımcılığı sayısının düşürüleceği belirtiliyor. (Hürriyet / Rifat Başaran)

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali08 Ağustos 2018 10:08

    BİZİ BU ÜLKEYE MADARA ETTİNİZ..GÜNLERCE BASINA MALZEME ETTİNİZ...BİZİM ONURUMUZU ÜÇ PARALIK ETTİNİZ...BİR DAHA SİZEMİ ASLA......ELVEDA ARTIK TÜRÜKDÜĞÜMÜ YALAMAM..YAZIKLAR OLSUN...SİZDE OLUR...

  • alp08 Ağustos 2018 10:03

    BANA NE KARDEŞİM Y-Z PLANINDAN GÜNDEMDEN BİR DÜŞÜN ARTIK BIKTIK BE....OY VERECEK KALDIMIDA...HERKES SİZDEN SOĞUDU,,,BÖYLE GİDERSE YEREL SEÇİMLERDE ONU BİLE GEÇEMEYECEKSİNİZ...DAHA DOĞRUSU ..ARTIK SONA GELDİNİZ.