BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'de hesaplaşma kurultayı----

CHP'de hesaplaşma kurultayı

CHP'de hesaplaşma kurultayı
05 Eylül 2014 - 10:19 www.finansgundem.com

CHP kurultayı seçim yenilgisi alan parti içindeki hesaplaşmaya sahne oluyor Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce arasında yarış var

Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce 177 imzayla genel başkanlığa aday gösterildi.

CHP'nin Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı yoğun ilgi ile başladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kurultay yapılacak salon vatandaşlar tarafından dolduruldu. Kurultay'a şimdiye kadar CHP'ye hizmet vermiş eski genel başkanlar, özel konuklar, delegeler, siyasi parti üyeleri, sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri ve davetliler katıldı.

Salona belediye seçimlerinde İstanbul Belediye başkanlığına aday olan Mustafa Sarıgül de geldi. Vatandaşlar, salona girişinde Sarıgül'e yoğun ilgi gösterip, alkışladı.

PARTİLİLERİ BİRLİKTE SELAMLADILAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18'inci olağanüstü kurultayın yapılacağı salona geldi. Kılıçdaroğlu salona eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte girdi. Kurultay alanında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile genel başkan adayı Muharrem İnce yanyana oturdu. İnce, Kılıçdaroğlu'nu ayakta karşıladı. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ise kendisine ayrılan yere oturmadı.

Kurultayın yapılacağı salonda Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin, Uludere'de hayatını kaybedenlerin ve Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldı. Ailelerin salonda bulunduğu anonsu ayakta alkışlandı. Gezi Parkı'nda hayatını kaybedenlerin ailelerin geldiği anonsunun ardından 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı atıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce, kurultaya katılan partilileri ve delegeleri birlikte selamladı. Öte yandan eski genel başkan Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu ve İnce'nin yanına gelerek, başarılar diledi.

ÖZEL DAVETLİLER

Yerli ve yabancı yüzlerce kişinin davet edildiği kurultayı, Uludere’de ölenlerin aileleri, Gezi eylemlerine önderlik eden isimler, Soma’da ölen işçileri temsilen aileleri ve çalışma arkadaşları, ayrıca şehit aileleri ve gaziler de “özel davetli” olarak izleyebilecek.

AKREDİTASYON YOK

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, dün kurultayın yapılacağı salonda düzenlediği basın toplantısında CHP Kurultayı’nda hiçbir yazılı, görsel basın organına akreditasyon sınırlaması getirilmediğini vurguladı. Koç, “Kurultayda, CHP’de demokrasi, Türkiye’de demokrasi ve ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması ana temalarımız. Bunlar Sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarında da bir 2015 vizyonu olarak yansıtılacaktır” bilgisini verdi.

KURULTAY SAFLARI
CHP’nin bugün yapılacak olağanüstü kurultayında genel başkanlık yarışında partideki kanatların safları netleşti:

BAYKAL’CILAR: İnce’nin adaylığına destek veriyorlar. Delege arasında destekçileri çok az.

SAV’CILAR: İnce’nin adaylığına destek veriyorlar. Delegede az da olsa karşılıkları olmasına rağmen sonucu değiştirecek güçte değiller.

ULUSALCILAR: Emine Ülker Tarhan’ı istemelerine rağmen bugün İnce’ye destek verecekler; ancak delege sayıları çok az.

SARIGÜL’CÜLER: Kılıçdaroğlu’na koşulsuz destek veriyorlar ancak delegede etkinlikleri az.

YENİLİKÇİLER: Çoğunluğunu milletvekilleri ve il başkanlarının oluşturduğu ve Kılıçdaroğlu’nun etrafında kenetlenen grup, kurultayı “Baykal’cı” ve “ulusalcı” kanadın tasfiyesi için şans olarak görüyor. Delegenin büyük çoğunluğuna sahipler.

SAĞ KANAT: Merkez sağ kesimden gelenlerin oluşturduğu grup, CHP Lideri’ne koşulsuz destek veriyor. Delge üzerinde etkili değiller.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)