BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​CHP MÜSİAD’A gidiyor----

​CHP MÜSİAD’A gidiyor

​CHP MÜSİAD’A gidiyor
28 Mayıs 2014 - 17:19 www.finansgundem.com

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak Cumhurbaşkanı seçimleri için CHP’nin, MÜSİAD’a ziyerette bulunacağını söyledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarını yarın Genel Merkezimizde ağırlayacağız.
Olpak, MÜSİAD Balıkesir Şubesinin açılışı dolayısıyla Balkonuk Center'da düzenlenen galada yaptığı konuşmada, derneğin Türkiye'de 76 noktada, yurt dışında 56 ülkede, 149 noktada temsil edildiğini bildirdi.
 
Balıkesir'de 1994 yılında açıp 2009'da kapatmak zorunda kaldıkları şubeyi yeniden faaliyete geçirmekten mutluluk duyduklarını belirten Olpak, derneğin, 1990'da 12 iş adamı tarafından kurulduğunu hatırlattı.Üye sayısının 7 bin 500'ü geçtiğini aktaran Olpak, şöyle devam etti:
 
"Ülke gündemi sürekli yeni bir konuyla şekilleniyor. Son dönemin gündem konusu; cumhurbaşkanlığı seçimleri. Bu konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarını yarın Genel Merkezimizde ağırlayacağız. Hem kendilerinin fikirlerini dinleyeceğiz hem de bu konudaki düşüncelerimizi paylaşacağız. İş adamları olarak ülkemizdeki huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının zedelenmesini istemiyoruz. Gezi olayları ile başlayıp 17 Aralık ve 25 Aralık hadiselerindeki sürecin ekonomiye yansıyan bedelinin ne kadar ağır olduğunu tekrar etmeye gerek bile duymuyorum."
 
Olpak, ülkenin iş adamlarından beklentisinin daha fazla yatırım, istihdam ve sosyal gelişime daha fazla katkı olduğuna dikkati çekerek, bunun için huzur, güven, pozitif istikrar, hızlı ve adil işleyen bir hukuk sistemine gerek duyulduğunu söyledi.
 
Ekonomik, sosyal ve siyasal bakımdan geçen sene birçok gelişmeye şahit olduklarını anlatan Olpak, "Yılın ilk yarısında ekonomik performansımız tüm dünyanın takdirini almıştı. IMF ile biten borç ilişkisi, yatırımların ayağa kalkması ve yıllar sonra ilk defa Türkiye'nin kredi notunun 'yatırım yapılabilir' seviyeye çıkarılması, 2013'ün ilk akılda kalanları" ifadesini kullandı.
 

TÜRK LİRASININ DOLAR KARŞISINDAKİ DEĞER KAYBI
 
Nail Olpak, geçen yılın ikinci yarısında daha çok siyasetin gündem oluşturduğu bir dönem yaşandığını belirtti. Gezi Parkı odaklı gelişmelerle başlayıp 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmalarıyla devam eden süreçte, BIST100 endeksi mayıs ayında 93 binin üzerine çıkarak rekor kırmışken seneyi yüzde 27 kayıpla kapattığını anımsatan Olpak, "Aynı süreçte Türk lirası, dolar karşısında yüzde 18 değer kaybetti. Son 10 yılda Türk lirasının dolar karşısındaki kaybının sadece yüzde 19 olduğu dikkate alındığında 5 ayda yaşanan değer kaybının, ekonomik istikrarı ne kadar riske soktuğu ortadadır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Olpak, söz konusu olumsuz koşullara rağmen Avrupa'daki yüzde 0,5'lik büyüme karşısında Türkiye ekonomisinin 2013'ü yüzde 4 büyümeyle kapatmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi.
 
"TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNİ AŞAĞI YÖNLÜ REVİZE ETMEYİ GEREKLİ KILMIYOR"
 
MÜSİAD olarak sadece büyüme ve kalkınmayı değil, insan unsurunu da içeren, sosyal tarafı olan bir hedefi konuştuklarını söyleyen Olpak, "2014 yılına da yine pek çoklarınca felaket senaryolarının çizildiği, ulusal ve uluslararası pek çok kurumun ardı ardına Türkiye'nin 2014 büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettiği bir ortamla girdik. Buna karşıl MÜSİAD olarak elimizdeki rakamların hiçbiri Türkiye'nin büyümesini aşağı yönlü revize etmeyi gerekli kılmıyor" diye konuştu.
 
Sanayi üretiminin, 2013'ün ilk çeyreğinde yüzde 2,9 ve bu senenin aynı döneminde de yüzde 5,3 arttığını vurgulayan Olpak, Türkiye'nin dış ticaretinin, özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin toparlanma sinyalleri vermesiyle yükselişini sürdürdüğüne işaret etti.
 
Türkiye'nin bu sene ocak-nisan ihracatının geçen yıla göre yüzde 9,5 artarak 53,4 milyar dolar olduğunu hatırlatan Olpak, şunları kaydetti:
 
"İşsizliğin bir yılda 10,6'dan 10,1'e düşmesiyle 2014 yılına son 10 yılın en düşük oranıyla girdik. Gelişmiş ekonomilerde ciddi sorun haline gelen genç işsizlik oranlarında gerileme var. Gerek tüketicinin gerekse reel kesimin ekonomiye güveni artıyor. Ekonomimizin ilk çeyrek performansını göz önünde tutarak geçen yıldan daha düşük bir büyüme hedeflemediğimizi söylemek isterim. MÜSİAD olarak ekonominin genel gidişatıyla ilgili önceki değerlendirmelerimiz çerçevesinde Merkez Bankasının yaptığı son faiz indirimini olumlu karşılıyoruz. Bununla birlikte indirim oranını yeterli görmüyoruz. Enflasyon rakamlarında muhtemel bir düşmeyle birlikte Merkez Bankasının faiz oranlarında daha cesur bir indirime gideceğini bekliyoruz."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)