BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan, faiz indirimi yorumu----

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan, faiz indirimi yorumu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan, faiz indirimi yorumu
21 Ekim 2021 - 19:51 www.finansgundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın faizi 200 baz puan düşürmesi ve sonrasında doların rekor kırmasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, bu kararla ülkenin açlığa doğru götürüldüğünü ifade etti

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 18'den yüzde 16'ya düşürmesiyle birlikte Dolar, TL karşısında rekor bir yükselişle 9,49'a kadar çıktı. Tarihin en yüksek seviyesini gören doların artışı karşısında muhalefet liderleri, üst üste paylaşımlar yaparak tepki gösterdi. Meral Akşener, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da paylaşım yaparak doların yükselişi karşısında adeta ateş püskürdü.

KILIÇDAROĞLU: ÜLKEYİ AÇLIĞA DOĞRU GÖTÜRÜYORLAR

Geçtiğimiz hafta bürokratlara "Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibariyle durun" çağrısı yapan ve Merkez Bankası'na giderek Şahap Kavcıoğlu ile görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, doların rekor yükselişinin ardından Twitter'dan şunları söyledi:

"Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu. Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok!"

Faiz kararının ardından doların yükselişine Kılıçdaroğlu'ndan çok sert tepki

Faiz indirimi sonrası dolar rekor kırdı: AK Parti'den ilk yorum geldi

 

Ekonomistler, Merkez Bankası faiz kararını değerlendirdi

 

Kurumlar faiz kararını nasıl yorumladı?

 

TCMB kritik Faiz kararını açıkladı: 200 baz puan indirim