BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP kurultaya mı gidiyor?----

CHP kurultaya mı gidiyor?

CHP kurultaya mı gidiyor?
03 Kasım 2015 - 13:20 www.finansgundem.com

1 Kasım seçimlerinde beklediği sonucu alamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallanıyor. İnce, kurultay için düğmeye bastı

CHP'de kurultay senaryoları yeniden gündeme geldi. CHP'nin 17 Temmuz 2012'de yaptığı son olağan kurultayda, genel başkanlık için Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkan Yalova Milletvekili Muharrem İnce tekrar kolları sıvadı. İnce'nin önümüzdeki ay yapılması planlanan kurultayda aday olmak için çalışmalara başladığı öğrenildi. Bazı eski ve yeni milletvekilleri ile Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa seçilmesinden sonra tasfiye edilen eski partililerin de İnce'ye destek vereceği belirtildi.

KURULTAY İŞARETİ

İstanbul'da Kartal ve Silivri'nin de aralarında bulunduğu 5 ilçe belediye başkanının da İnce'nin genel başkanlığı için çalıştığı ifade edildi. Kılıçdaroğlu'nun seçimin ardından genel merkezde "İstifa edecek misiniz" şeklindeki soruya "Kurultay takvimi işliyor" yanıtını vermesi de muhalifleri hareketlendirdi. İlçe ve il kongrelerinin tamamlanmasından sonra aday olabilmek için kurultay delegelerinden imza toplanması da seçenekler arasında. Şu an nabız yokladığı belirtilen İnce'nin kurultayda Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

CHP GÜNEYDOĞU VE DOĞU'DA YİNE YOK

Önceki iki seçimde Doğu ve Güneydoğu illerinin tamamına yakınında çok düşük oy alan CHP, bu seçimde de aynı sonuçla karşılaştı. 5 kritik ilden biri olarak görülen Kahramanmaraş'tan bu seçimde de vekil çıkarmayı başaramayan CHP'nin bölgede yüzünü güldüren il ise Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli oldu. Geçen seçimde Tunceli'de iki milletvekilliğini de kaybeden CHP bu vekilliklerden birini geri aldı. Yine bir milletvekilinin olduğu Erzincan'da ise oy oranını yüzde 25'ten yüzde 27'ye çıkarmasına rağmen 1 milletvekilliğini de AK Parti'ye kaptırdı.

YARIM PUANLIK TESELLİ

CHP'de 1 Kasım öncesinde oy oranının yüzde 29 seviyesine çıktığı, HDP'ye giden oyların geri döneceği, koalisyon sürecinde izlediği tavır nedeniyle kamuoyundan olumsuz tepkiler alan MHP'den 'kayma' olacağı konuşuluyordu. Ancak CHP sandıktan hiçbir umduğunu bulamadı. 35 ilde tümüyle silindi. İstifa etmeyeceğinin sinyalini veren Kılıçdaroğlu, yarım puanı bile bulmayan oy artışını "oylarımız arttı" şeklinde değerlendirse de CHP, seçim sonuçlarını ve seçmenin tercihlerini mercek altına aldı. Kılıçdaroğlu'nun bugün MYK'yı toplayarak seçim sonuçlarının muhasebesini yapması bekleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül03 Kasım 2015 21:02

    Bu parti çok enteresan "yalan rüzgarı" gibi 40yıllık dizi çekilir bu partide. Senaristlere duyurulur. Çok iş malzeme var burda.