BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP kongresinde kadınlar için şok ifade----

CHP kongresinde kadınlar için şok ifade

CHP kongresinde kadınlar için şok ifade
17 Şubat 2020 - 07:56 www.finansgundem.com

CHP'nin Ankara İl Kongresi'nde Tevfik Koçak adlı delegenin sözleri salonu karıştırdı. Kadınları aşağılayan sözlere büyük tepki geldi


CHP Ankara Kongresi’nde, kongre delegesi Tevfik Koçak’ın konuşması sırasında “Siyasetçinin işine, kadının işvesine aldanılmaz” sözleri ortalığı karıştırdı.

Koçak’ın sözlerine salondaki kadın ve erkeklerden ‘yuh’, ‘yazıklar olsun’ gibi tepkiler yükseldi, bu arada kürsüye pet şişe atıldığı görüldü. Bazı kadın delegeler de kürsüye yürüyüp Koçak’ın elinden mikrofonu almaya çalıştı.

“Yüz yıldır Anadolu’da kullanılan bir söz. Ne var bunda gocunacak” diyerek kendini savunmaya çalışan Koçak, tepkilerin artması üzerine “Sözümü geri aldım” dedi. Ne yapacağını şaşıran Koçak, “Arkadaşlar ben özür diliyorum, yüz bin defa özür diliyorum. Bu bir Anadolu sözcüğüdür, hepinizden özür diliyorum kadınlar benim anamdır, bacımdır, her şeyimdir, kızmayın bana” diyerek kürsüyü terk etti.

Akıllı kazandı

CHP Ankara İl Başkanlığı için PM üyesi Ali Hikmet Akıllı ile eski PM üyelerinden Ayhan Yalçınkaya’nın yarışması beklenen kongrede, “mükerrer imza” tartışması yaşandı. Kılıçdaroğlu’nun desteklediği Akıllı’nın karşısına aday olmak isteyen Yalçınkaya’nın, aday olabilmek için 65 delegenin imzasını alması gerekiyordu. Ancak toplanan 69 imzanın 40’ı “mükerrer” olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Salonda gerilime neden olan imza tartışmalarının ardından Yalçınkaya aday olamadı. Seçimlere tek aday olarak giren Akıllı, geçerli 315 oyun tamamını alarak başkanlığa seçildi. 149 delegenin oy kullanmadığı seçimde 181 oy ise geçersiz sayıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)