BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu----

CHP Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

CHP Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu
19 Şubat 2014 - 11:36 www.finansgundem.com

CHP, HSYK düzenlemesinin yok hükmünde sayılarak iptaline karar verilmesi talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

CHP, HSYK düzenlemesinin yok hükmünde sayılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Başvuru sonrası açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk şunları söyledi:

''HSYK düzenlemesinin 1, 2, 3, 7, 8, 9, 20, 23, 24, 25, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 37, 38, 39, ve 40. maddesinin Anayasa'ya aykırı olduğu nedeniyle öncelikle yok hükmünde sayılarak iptaline karar verilmesi talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş durumdayız.

46 maddeli düzenlemenin yaklaşık 40 maddesinin iptali için başvurduğumuzu düşünürsek Anayasa'ya ne kadar aykırı olduğu çok açıktır. Kanunla yargısal denetimi yok sayacak bir düzenleme ağır yetki gaspıdır. Bunun yaptırımı yokluk olmalıdır. Burada bir iptal kararının verilmesi geriye doğru işlemleri ortadan kaldıramayacağından yok sayılmasını Anayasa Mahkemesi’nden talep ediyoruz.

Anayasa Mahkemesi’nin vereceği tarihi kararlardan biri de yargıyı Tayyip Bey’in elinden çekip almaktır. Tayyip Bey yolsuzluğa bulaşan bakanları ve kendisini kurtarmak için bu yasayı çıkarmıştır. Anayasa Mahkemesi yok hükmünde karar vermezse bu yasayla yapılmak istenene değişiklikler gerçekleşmiş olacak ve ayarlanmış hakim ve savcılarla yolsuzluk soruşturması örtülmüş olacaktır.

Bu kanunun hedefi yolsuzluk soruşturmasını örtmektir. Anayasa Mahkemesi’nin sonrasında vereceği iptal kararının bir anlamı olmayacaktır. Bizim amacımız da kamu yararını bu siyasi iktidarın yapmak istediğini engellemektir.''

GÖZLER GÜL'DE

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı incelemek için 15 günlük süresi bulunuyor. Köşk'ten onay çıkarsa, yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Gül'ün veto seçeneğini kullanması durumunda düzenleme yeniden Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)