BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP 5'e bölündü----

CHP 5'e bölündü

CHP 5'e bölündü
26 Ağustos 2018 - 09:52 www.finansgundem.com

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmalarından sonra partide büyük bir savaş başladı

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında büyük darbe yiyen CHP’de, olağanüstü kurultay tartışmaları yaşanmıştı. Genel Merkez’in karşı çıktığı kurultay delege tartışmalarına neden olmuştu. Kulislerde konuşulanlara göre parti içinde şimdi de hizip savaşları yaşanıyor. Yaklaşan yerel seçimlerde kendilerine pozisyon kazandırmak isteyen 5 hizip, yoğun bir faaliyet içine girdi.

Kılıçdaroğlu'nun grubuna karşı 4 ayrı grup

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce basına yaptığı açıklamada “Parti içi hizip çatışmalarına, partinin genel politikalarına aykırı ifadelere artık kesinlikle izin yok” demişti. Star'da yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu’nun bu kesin tavrına rağmen, onu destekleyenlerin dışında parti içi muhalefet eden 4 grup oluştu.

Grupların başında partinin etkili isimleri yer alıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Genel Merkez grubu, Muharrem İnce’yi destekleyen ‘Değişim ve Umut Grubu’ ile Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner’in başını çektiği ‘Gelecek İçin Biz’ grubu kendini göstermişti. Olağanüstü kurultay tartışmalarının yoğunluğu düşerken iki grup daha ortaya çıktı. Kendilerine ‘sol kanat’ diyen grup ile ‘3.yol’ grubu. Ercan Karakaş gibi isimlerin oluşturduğu Sol Kanat, partinin kuruluş yıl dönümü için bir bildiri hazırladıklarını kamuoyuna duyurdu. 3.Yol Grubu’nun ise eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakın isimlerden oluştuğu öğrenildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)