BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Chirac, Saddam Hüseyin'den 6 milyon dolar rüşvet aldı'----

'Chirac, Saddam Hüseyin'den 6 milyon dolar rüşvet aldı'

'Chirac, Saddam Hüseyin'den 6 milyon dolar rüşvet aldı'
29 Eylül 2019 - 16:34 www.finansgundem.com

86 yaşında hayatını kaybeden Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın Saddam'dan 6 milyon dolar rüşvet aldığı öne sürüldü

Üç gün önce hayatını kaybeden Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya atıldı.

İngiltere'nin eski istihbarat başkanı Richard Dearlove, eski cumhurbaşkanının Irak savaşına karşı olduğunu, fakat bunun sebebinin Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'den 6,15 milyon dolar rüşvet almasığı olduğunu ileri sürdü.

O zamanlar İngiltere'nin MI6 istihbarat şefi olarak görev yapan Richard Dearlove, hem İngiltere hem de ABD istihbaratının rüşvetten haberdar olduğunu da sözlerine ekledi.

"Son ölüm ilanları Chirac'ın Irak konusunda haklı olduğunu ve geri kalanımızın yanlış yaptığını söylüyor" diyen Dearlove, Saddam Hüseyin'den Fransız lidere 1995 ile 2002 yıllarındaki seçimlerde kullanması için 6 milyon dolar verdiğini belirtti.

Dearlove, Almanya ve Rusya liderleri Putin ile Schröder'in 2003'te savaş karşıtı tavırlarında Fransa lideri olarak başı çeken Chirac'ın bu tavrının aldığı paralardan kaynaklandığını söyledi.
Bu bilginin eski cumhurbaşkanının ölümünden sadece 3 gün sonra açıklanmasına dikkat çekildi. 

Daha önce de Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin seçim kampanyası için Muammer Kaddafi'den 8 milyon dolar aldığı açıklanmıştı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ersan29 Eylül 2019 17:13

    saddamhüseyın ..))99.debremınde ..bize 500.mılyon dolar .gönderdi....JİPLERLE ..kocaelıye..unutmadık ..rahmetlıyı allah rahmet eylesın