BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaChiquita satılıyor, alıcılar kapışıyor----

Chiquita satılıyor, alıcılar kapışıyor

Chiquita satılıyor, alıcılar kapışıyor
16 Ağustos 2014 - 15:51 www.finansgundem.com

Muz şirketi Chiquita'yı almak için dev mücadele. Fyffes şirketinin 1 milyar dolarlık teklifine karşılık 2 Brezilyalı aile 1.25 milyar dolar önerdi.

ABD'li muz şirketi Chiquita hisseleri üzerinde büyük kavga devam ediyor. Şirketin hissedarları İrlandalı Fyffes şirketinden Mart ayında gelen 1 milyar dolarlık ortaklık teklifini değerlendirirken Brezilyalı iki aileden flaş hamle geldi. Financial Times’ın haberine göre dünyanın en zengin ikinci bankacısı olan Brezilyalı Joseph Safra ile Brezilyalı portakal üreticisi Cutrale ailesi temsilcileri dün gece hissedarları arayıp bu teklifi reddetmelerini önerdi. Safra ve Cutrale aileleri hissedarlara kendilerinin sunduğu 1.25 milyar dolarlık teklifi kabul etmelerini söyledi.
 
Analistler İrlandalı firmanın hisse başına teklifinin ucuz olduğunu Brezilyalı ailelerin 13 dolarlık hisse başı fiyat teklifi ile yarışta öne geçtiğini bildirdi. Ayrıca analistler  Brezilyalı ailelerin fiyatı hisse başına 15 dolara çıkarmaya da hazır olduklarını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)