BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaChicago Fed Başkanı Evans'tan faiz ve enflasyon açıklaması----

Chicago Fed Başkanı Evans'tan faiz ve enflasyon açıklaması

Chicago Fed Başkanı Evans'tan faiz ve enflasyon açıklaması
12 Temmuz 2019 - 22:13 www.finansgundem.com

Chicago Fed Başkanı Evans, "İki faiz indirimi 2021'e kadar enflasyonu yükseltebilir" dedi

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Chicago'da gazetecilere verdiği mülakatta, "İki faiz indirimi 2021'e kadar enflasyonu yükseltebilir" dedi.

Politika yapıcıların enflasyonu yüzde 2'nin üzerine çıkarmayı amaçlaması gerektiğini söyleyen Evans, "Şu anda nötrüm ancak amaç enflasyonu yükseltmek olur ise daha destekleyici ve genişlemesi olabilir" yorumunu yaptı.

Evans, "Enflasyonun hedefin altında seyretmekte olması konusunda tedirginim. Politika yapıcılar enflasyonu yüzde 2 'nin üzerine itmekte istekli oldukları sürece cari Fed çerçevesi yeterli" şeklinde konuştu.

Charles Evans, "Ticaret ortamındaki belirsizlikler işletmelerin uzun vadeli planlar yapmasını zorlaştırıyor. Risk yönetimi aşağı yönlü risklerin gerçekleşmesi durumunda biraz daha genişlemeci olmak anlamına geliyor. Ancak çok ileri gitmek istemiyoruz" dedi.

ABD ekonomisinin temellerinin halen çok sağlam olduğunu düşünüyorum diyen Evans, "İstihdam piyasası enerjik, Fed hala cari ekonomide tam istihdamın ne anlama geldiğini tartışıyor. Tüketici harcamaları hala çok güçlü, işletme yatırımları beklenenden zayıf. 2019'da büyümenin yüzde 2 civarında olmasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Evans'ın bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)