BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemChe Guevara’nın doğduğu ev 400 bin dolara satışa çıktı----

Che Guevara’nın doğduğu ev 400 bin dolara satışa çıktı

Che Guevara’nın doğduğu ev 400 bin dolara satışa çıktı
13 Temmuz 2020 - 13:14 www.finansgundem.com

Arjantinli Marksist-Leninist devrimci lider Che Guevara'nın Risario'da doğduğu ev yaklaşık 400 bin dolara satışa çıkarıldı.

Küba devriminin liderlerinden Che Guevara’nın doğduğu Arjantin’in Rosario kentinde bulunan ve 2011 yılından beri boş olan ev, yaklaşık 400 bin dolara satışa çıkartıldı.

Evin mevcut sahiplerinden biri olan iş insanı Francisco Farruggia, evi zaten satmayı planladığını belirtti. Farrugia, evi 2002 yılında satın aldığını, daireyi kültür merkezine dönüştürmek istediğini ancak bunu yapamadığını belirtmişti.

Öte yandan, geçmişte Dr. Alberto Granados’un, eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Pepe Mujica’nın ve Fidel Castro’nun çocuklarının da evi ziyaret ettiği belirtilmişti.

1950'lerde Küba devriminde önemli bir rol oynayan Ernesto Che Guevara, Fidel Castro'nun, Fulgencio Batista'yı devirmesine yardımcı olmuştu.

Devrimden sonra bir dönem Merkez Bankası müdürü olan Guevara, 1965'te dünya çapında solcu gerilla isyanları yürütmeye devam etmek için Küba'dan ayrıldı.

1967'de Bolivya birlikleri tarafından vurularak öldürülen Guevara, altı arkadaşı ile birlikte toplu bir mezara gömüldü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)