BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Charles Evans: Fed gelecek yıl faiz oranını %4'e yükseltebilir----

Charles Evans: Fed gelecek yıl faiz oranını %4'e yükseltebilir

 Charles Evans: Fed gelecek yıl faiz oranını %4'e yükseltebilir
11 Ağustos 2022 - 07:44 www.finansgundem.com

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD’de Temmuz tüketici fiyat endeksi raporu hakkında yaptığı değerlendirmede, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) muhtemelen gelecek yıl faiz oranını yüzde 4'e yükseltmesinin gerekebileceğini söyledi

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Iowa, Des Moines'deki Drake Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinlikte ABD’de Temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonun hala "kabul edilemez" derecede yüksek olduğunu vurgulayan Evans, ancak Fed’in sıkı para politikasını uygulamasından bu yana, enflasyonda ilk "olumlu" görünümün yaşandığını belirtti.

Evans, Fed'in şu anda yüzde 2,25-2,5 aralığında olan politika faizini bu yıl yüzde 3,25-3,5'e, gelecek yıl sonuna kadar ise bu aralığın yüzde 3,75-4'e yükseltmesinin "muhtemelen gerekebileceğini" aktardı.

Ekonomik koşullar göz önüne alındığında “iyi bir yerde” olduklarını söyleyen Evans, “Enflasyon düşündüğümden daha fazla kontrolden çıkarsa daha kısıtlayıcı olabiliriz. Ayrıca, işler daha çabuk düzelirse, faizi öncesinde belirttiğim oran kadar artıramayız.” dedi.

 

ABD'de enflasyon beklentiyi aşan gerileme yaşadı


ABD'de 40 yılın en sert sıkılaşma döngüsü ve gerileyen enerji fiyatları Temmuz ayında ülkede enflasyonun gevşemesine neden oldu.

Haziran'da yüzde 9'u aşarak 40 yıllık zirveyi yenileyen ABD enflasyonu Temmuz'da yüzde 8,5'e geriledi. Aylık bazda ise fiyatlarda değişim yaşanmadı.

Fed'den faiz artırım beklentisi değişti

Fed sıkılaşma sürecini 2023'te sona erdirecek

FED'in şahin tavrı artarak sürecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)