BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkChakrabarti: Türkiye'ye 1 milyar lira yatırabiliriz----

Chakrabarti: Türkiye'ye 1 milyar lira yatırabiliriz

Chakrabarti: Türkiye'ye 1 milyar lira yatırabiliriz
10 Eylül 2019 - 17:43 www.finansgundem.com

Yılbaşından buyana Türkiye'ye 550 milyon yatırım yapan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, bu tutarı 1 milyar liraya yükseltebilir.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti, bu yıl Türkiye'de toplam 550
milyon euro yatırım yapıldığını 2018'de de olduğu gibi 2019'da da 1 milyar euroya ulaşabileceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Chakrabarti, "Bu yıl da 1 milyar euroya yaklaşacağımıza büyük oranda eminim" dedi.

EBRD'nin Türkiye'ye son 10 yıl içerisinde 11.5 milyar euronun üzerinde yatırım yapıldığını hatırlatan Chakrabarti, "Geçen yıl 1 milyar euro daha yatırım yaptık. Türkiye, bizim için had safhada önemli bir pazar" ifadelerini kullandı.

Chakrabarti, "İstanbul'da bir metro hattı için sendikasyon kredisi yoluyla yatırım yapacağımızı açıklamaktan gurur duyuyorum... (2020 yılı için) temel olarak 1 milyar euro yatırım yapılabilir diyorum. Fakat umuyorum ve düşünüyorum, bundan fazlasını da yapabiliriz" dedi.

Rakamların ötesinde Türkiye'de yapılan yatırımların niteliğinin de önemine dikkat çeken Chakrabarti yakın zamanda Migros tahvil ihracına finansman sağlandığını, Arçelik ile Türkiye'deki üretim tesislerinde enerji, kaynak verimliliği yatırımları ve Ar-Ge altyapısında kullanmak üzere yaklaşık 1 milyar Türk lirası (TL) tutarında kredi anlaşması imzalandığını da hatırlattı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)