BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCezayir'den Paris'e vize tepkisi----

Cezayir'den Paris'e vize tepkisi

Cezayir'den Paris'e vize tepkisi
02 Ekim 2021 - 21:41 www.finansgundem.com

Cezayir, Fransa'nın Cezayir vatandaşlarına verdiği vize sayısını azaltma kararının ardından Paris Büyükelçisini istişareler için geri çağırdı.

Cezayir devlet televizyonu, cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan bir duyurudan alıntı yaparak, "Cezayir, istişareler için Paris'teki büyükelçisini geri çağırıyor ve bununla ilgili bir açıklama yapılacak" dedi.

En son Mayıs 2020'de Hirak demokrasi yanlısı protesto hareketiyle ilgili bir belgeselin yayınlanmasının ardından, Cezayir, o zamanki Paris Büyükelçisi Salah Lebdioui için benzer kararı almıştı.

Fransız Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Fransa, geçtiğimiz hafta eski Fransız kolonilerini yasa dışı göçmenlerin geri dönmesine izin vermek için yeterli adımları atmamakla suçlayarak Cezayir, Fas ve Tunus'tan gelenlere verilen vize sayısını keskin bir şekilde azaltacağını duyurdu. Paris yönetimi, söz konusu ülkeleri, yasa dışı yollardan ülkeye giren vatandaşlarının iadesi sırasında gerekli izin belgelerini sağlamamakla suçluyor.

Euronews'in haberine göre Cezayir, bunun üzerine, vatandaşlarına vize kısıtlaması getirdiği gerekçesiyle Fransa'nın Cezayir Büyükelçisi'ni, Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, karara tepki göstermişti. Cezayir Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Fransa'nın Cezayir Büyükelçisi François Gouyette,  bakanlığa çağrılarak, Paris'in Cezayir vatandaşlarına yönelik "tek taraflı" vize kısıtlamasına ilişkin Cezayir yönetiminin tepkisi iletildiği kaydedildi.

Açıklamada, Cezayir Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Şekib Kaid'in Fransız Büyükelçi ile yaptığı görüşmede, "Cezayir tarafıyla istişare edilmeden alınan bu kararın basında yer alma şeklinin, kararın amacı ve nasıl uygulanacağına ilişkin soru işaretlerine yol açtığını" söylediği belirtildi.

Gürcistan'da oy verme işlemi sona erdi

 

İtalya'da son 24 saatte 3 bin 312 yeni vaka

 

İngiltere Sağlık Bakanı Javid'den aşı resti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)