BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCezayir petrolden 33 milyar dolar gelir bekliyor----

Cezayir petrolden 33 milyar dolar gelir bekliyor

Cezayir petrolden 33 milyar dolar gelir bekliyor
01 Eylül 2021 - 10:43 www.finansgundem.com

Cezayir ulusal petrol şirketi Sonatrach, bu yıl gelirini 13 milyar dolar artırmayı ve yaklaşık 33 milyar dolar gelir sağlamayı planlıyor.

Cezayir resmi ajansı APS'ye konuşan, Sonatrach Direktörü Tevfik Hakkar, uluslararası enerji piyasalarındaki tabloya göre, 2021 yılında 30 ila 33 milyar dolar gelir elde etmeyi beklediklerini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisindeki geçen yılın aksine bu sene gelirlerinin "gözle görülür bir artışa tanık olduğu" bilgisini paylaşan Hakkar, yılın ilk 8 ayında satışlarının yaklaşık 20 milyar dolara ulaştığını bunun da 2020'nin toplam gelirine denk geldiğini belirtti.

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının yol açtığı ekonomik tahribat, 45 milyon nüfuslu petrol ve doğal gaz ülkesi Cezayir'i de derinden sarstı.

Enerji fiyatlarının düşük seyri, devlet bütçesinin yüzde 60'ını ve ihracatın da yüzde 94'ünü petrol ve doğal gazdan sağlayan Cezayir'i, artan cari açık ve yatırım projelerinin ertelenmesi gibi sonuçlarla yüz yüze getirdi ve ekonomik olarak zor durumda bıraktı.

Wall Street rallisi ışıltısını kaybediyor

Elektrik tüketimi ağustosta yıllık yüzde 12,19 arttı

Petrolde OPEC ve fırtına baskısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)