BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Cezaevlerini nasıl boşaltacaksınız"----

"Cezaevlerini nasıl boşaltacaksınız"

Cezaevlerini nasıl boşaltacaksınız
20 Kasım 2013 - 02:20 www.finansgundem.com

Bu soru Ak Parti'ye, Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken yöneltildi. MHP'li Akçay, "Milleti kandırmadan ifade edin" dedi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, genel af tartışması yaşandı. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'daki konuşmasını anımsatarak, "Dağdakileri nasıl indirmeyi düşünüyorsunuz” diye sordu.

Adalet Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesi Bütçe ve Plan Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyondaki görüşmeler sırasında MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı konuşmayı anımsatarak, "Dağdakileri nasıl indirmeyi düşünüyorsunuz, cezaevlerini nasıl boşaltacaksınız? Milleti kandırmadan bunu ifade edin" dedi.

MİLLETİ KANDIRMADAN İFADE EDİN

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı konuşmayı anımsatarak, "Dağdakileri nasıl indirmeyi düşünüyorsunuz, cezaevlerini nasıl boşaltacaksınız? Milleti kandırmadan bunu ifade edin" dedi.
Akçay, "AK Parti'nin adalet yöntemi, Türk Silahlı Kuvvetleri komutanlarını, mücadele ettikleri teröristlerin tanıklıklarıyla mahkum etmektir" diye konuştu.
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz,  "Türkiye bir hukuk devleti değil, kanun devleti bile değil" dedi.
"Cezaevleri nasıl boşalacak? 'Af düşünülmüyor' deniliyor. Bunu nasıl yapacaksınız?" diye soran Yılmaz, "Bu siyasallaşmış yargı bumerang gibi yarın size de dönebilir" ifadesini kullandı.

UZUN TUTUKLULUK SÜRELERİ

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, adaletin öteden beri süregelen sıkıntılarına, AK Parti iktidarı döneminde çok daha önemli ve hayati sorunlar eklendiğini savundu.
Demokratik hukuk devleti olan Türkiye’de yargının bağımsızlığına, tarafsızlığına duyulan inancın günden güne azaldığını, pek çok olay ve uygulamalarla siyasal iktidarın kontrol ettiği bir yargı mekanizması algısının topluma yerleştiğini öne süren Ayaydın, şunları söyledi:
"Vatandaşlar neden adalete güvenini, umudunu yitirmiştir? Yargının adalet için değil, gözdağı için, sindirmek için bir araç haline geldiği, demokratik, barışçıl taleplerde bulunan vatandaşların terör örgütü üyesi olarak 17 yıl hapisle yargılandığı, parasız eğitim isteyen öğrencilerin 8 yıl 5 ay hapis cezası aldığı, gizli tanık ve hukuksuz telefon dinlemelerine dayalı davalardan geçilmediği, uzun tutukluluk süreleri ile tutukluluğun bir cezaya dönüştüğü, Deniz Feneri gibi bazı yolsuzluk davalarının nedense bir türlü sonuçlandırılamadığı bir ülkede adaletin vicdanları tatmin etmesi mümkün mü?"

TOPLUMSAL HELALLEŞME

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, BDP olarak asla Türkiye'nin gündemine genel af gibi bir konuyu taşımak istemediklerini belirterek, "Mesele af değil, toplumsal helalleşmedir. Rehine pozisyonundaki bu insanların salıverilmesi gerekir" iddiasında bulundu.

FOTOĞRAF TARTIŞMASI

Bakan Ergin'in, "1950'den sonra yaşanan süreci anlatıyorum ve tek parti dönemiyle ilgili bir tek söz söylemedim. 2010 yılına gelene kadar her 8-10 yılda bir demokrasiyi askıya alan iradenin ve geleneğin etkisi altında süre gelmiş bir yargımız vardı. Her darbeden sonra darbe yapanlara, saygı sunan, ceket ilikleyen, esas duruşta bulunan yargımız vardı" demesi üzerine, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile çekilmiş fotoğrafını göstererek, "Al, darbecinin önünde ceket ilikleyen" ifadesini kullandı. Bunun üzerine salonda yeniden tartışma çıktı.
Yargının siyasallaştığı eleştirilerini yanıtlayan Ergin, "Türkiye'de yargının nasıl, ne zaman siyasallaştırıldığına ilişkin şöyle kamuoyunda bir algı yoklaması yaparsanız bunun cevabını görürsünüz. Türkiye'de bugün yargı siyaset kurumuna da hesap soruyor, herkese de soruyor" dedi.

Bunun üzerine CHP'li milletvekilleri, "Deniz Feneri, MİT müsteşarı hariç" sözleriyle itiraz etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 2014 yılı bütçeleri ile 2012 kesin hesapları kabul edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)