BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCezaevinden TSK'nın zirvesine iki mektup----

Cezaevinden TSK'nın zirvesine iki mektup

Cezaevinden TSK'nın zirvesine iki mektup
04 Temmuz 2017 - 04:07 www.finansgundem.com

15 Temmuz gecesi Akıncılar Üssü'ndeki eylemleri koordine ettiği gerekçesiyle 18 Temmuz'da tutuklanan eski YAŞ üyesi Akın Öztürk'ün Genelkurmay Başkanı Akar ve Genelkurmay 2. Başkanı Güler'e mektup gönderdiği ortaya çıktı

Eski Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) üyesi orgeneral Akın Öztürk 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 18 Temmuz 2016’da tutuklandı. Öztürk, Yurtta Sulh Konseyi üyesi ve FETÖ/PDY yöneticisi olarak darbenin yönetim merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemleri koordine etmekle suçlandı.

Öztürk’ün cezaevine konulduktan sonra 25 Temmuz 2016’da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’e birer mektup gönderdiği ortaya çıktı. Öztürk’ün mektupları Orgeneral Güler imzasıyla, suç delili olduğu gerekçesiyle savcılığa teslim edildi. Öztürk, Akar’a hitaben yazdığı mektubuna “Sayın Komutanım” diye başlayarak, şunları belirtti:

“15 Temmuz günü birlikte yaşadığımız olayları, 2 günlük gözetim süresinden sonra sayın savcı Serdar Coşkun’a detaylarıyla anlattım. Doğal olarak zat-ı alinizi, 2. Başkanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı ile diğer kurtardığımız generalleri şahit olarak gösterdim. Sayın savcının iddianamesini hazırlarken sizlerin ifadelerinin içinde bulunması hayati önem taşımaktadır. Bu konuda gereğini yapacağınıza gönülden inanıyor, saygı sunuyorum. Not: Konuyla ilgili hiçbir bilgim olmayıp Abidin Paşa’nın ricasıyla 4. Üs Komutanlığı’na gittiğimi arz ederim.”

MÜDAHALE EDİN

Öztürk, Güler’e yazdığı mektupta ise savcıya verdiği ifadenin ana hatlarını anlattıktan sonra ‘bir an önce müdahale edilmesi’ talebinde bulunarak şunları kaydetti: “Sayın savcının iddianameyi hazırlarken sizin şahitliğiniz çok önemli. Onun için bir an önce müdahale etmenizde yarar vardır diye düşünüyorum. Gelişen olaylarla ilgili hiçbir bilgim yok. Bizi birileri bir yerlere monte etmişler. Gereğini saygılarımla arz ederim.”

SİYAH RENKLİ MUSKA

DAVA dosyasında Hava Lojistik Komutanlığı’nda Akın Öztürk’ün odasında 17 Ağustos 2016’da yapılan aramaya ilişkin tutanağa da yer verildi. Tutanak şöyle: “Arama sırasında, Hv. Pilot Tümg. Akın Öztürk ‘Dikkat kırılacak malzeme konut 30’ ibareli karton kutuda kese içinde, halk dilinde boylama olarak tabir edilen 1.5 cm genişliğinde lastikli, karışık renkli şekilde dikilmiş vaziyette siyah renkli muska niteliğinde bez bulunduğu, muskanın daha önce kesilmiş olduğu, muska içinde küçük bir Kuran-ı Kerim ile bir adet hurma çekirdeği ve yaklaşık 1 cm uzunluğunda küçük dal parçası bulunduğu, muskanın en altında ise küçük siyah renkli bir bezin dikilmiş vaziyette olduğu, bez kesildiğinde, bezin içinde krem renkli kağıt içerisinde sarı ve siyah renkli susam ve çörek otuna benzer bitki tohumu bulunduğu anlaşılmıştır.” (Hürriyet / Mesut Hasan Benli)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hlusi04 Temmuz 2017 10:02

    Hulusi akar konuşsun. Darbenin ertesinde genelkurmay sitesinde akın Öztürk'ü biz görevlendirdik arabulucu olsun darbeden vazgeçirsin diye bir açıklama yapılmis ve hemen kaldırılmışti. Bu adam hala neden hapiste? Akın Öztürk neden bildiklerini anlatmaz inanılır gibi değil.