BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCezaevindeki çete lideri alemlere akmış----

Cezaevindeki çete lideri alemlere akmış

Cezaevindeki çete lideri alemlere akmış
22 Şubat 2014 - 09:17 www.finansgundem.com

Cezaevinde yatan çete liderinin, gardiyanlarla birlikte kumarhane açılışına gittiği ortaya çıktı

TMK 10. Madde’yle Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, cezaevinde gardiyan ve müdürlere rüşvet vererek, tutukluların dışarıya çıkmalarını sağlayan çeteye yönelik soruşturmasını tamamladı. İddianamede, ismi çete lideri olarak geçen Ahmet Düzyer’in 574 yıl hapsi isteniyor.

GAZİNOYA GİTMİŞ

Taraf'tan Aysun Yazıcı'nın haberine göre, Kartal, Silivri ve Metris cezaevlerinde görev yapan altı müdür ve müdür yardımcısı, dokuz infaz koruma memurunun şüpheliler arasında yer aldığı iddianamede, Düzyer’in suça konu eylemlerinin büyük bir kısmını cezaevinde bulunduğu süre içinde gerçekleştirdiği ifade edildi. İddianamede Düzyer’in, rüşvet karşılığı Cezaevi Müdür Yardımcısı ve gardiyanlar tarafından, cezaevinden rahatlıkla giriş çıkış yapabildiği, geceleri kumar oynamaya ve gazinoya eğlenmeye gittiğinin tespit edildiğine yer verildi.

HASTANEDE GÖSTERİLDİ

İddianamede, Kartal Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ahmet Düzyer’in kumarhane açılışına katılmak için hastanede yatıyor gösterildiği şeklinde bilgiler yer aldı. Düzyer’in 23 Şubat 2013 tarihinde kumarhanenin açılışını yaparken polis baskınıyla gardiyan Cuma Bahçacı ile birlikte yakalandığına dikkat çekildi.

TEMİZ İDRAR AYARLANMIŞ

Cezaevinden doktor kontrolü için hastaneye sevk edilen çete üyelerinin de, esrar kullandıkları için idrar vermedikleri, cezaevi sağlık memurlarının temiz idrar ayarlayarak rapora gönderdikleri öne sürüldü.

ÇIKMAK KOLAY KOÇUM...

Düzyer’in bir adamı ile telefon görüşmesi de teknik takibe takıldı. Hastane raporlu olmasına rağmen dışarıda olmasına şaşıran adamına “Bizim buralarda dışarı çıkmak kolay koçum” şeklinde cevap verdi. Başka bir telefon görüşmesinde ise bir kadının “Ne yapıyorsun eğlenmeye devam mı ediyon koçum benim” demesi üzerine Düzyer’in “Valla Memur arkadaşlarla hep beraber eğleniyoruz” dediği de deliller arasında yer aldı.

Denizatı broşuyla gündeme geldi

UZUN yıllar profesyonel boks yapan Ahmet Düzyer, “Ahmet Hoca” takma ismiyle tanınıyor. Eminönü’nde otel işletmeciliği yapan Ahmet Düzer, Uşak Müzesi’nden Karun hazinesinin en önemli parçası olan ve paha biçilemeyen ‘Deniz Atı Broşu’nun çalınmasıyla gündeme gelmişti. Ahmet Düzyer’in bu eseri 350 bin dolara sattığı belirlenmiş ve beş yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)