BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCezaevinde şiddete 45 bin TL tazminat----

Cezaevinde şiddete 45 bin TL tazminat

Cezaevinde şiddete 45 bin TL tazminat
11 Ağustos 2022 - 09:14 www.finansgundem.com

Anayasa Mahkemesi, kötü muamele yasağının ihlal edildiğine ve gardiyanların tekrar soruşturulmasına karar verdi. Tutukluya 45 bin TL tazminat ödenecek.

Bolu’da cezaevinde tutuklu bulunan Deniz Şah, kendi anlatımına göre, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) odasından dönerken oturma eylemi yapmak istemiş ve gardiyanların fiziksel şiddetine maruz kaldı.

3 Nisan 2018 günü yaşanan olayda yüzü ve vücuduna çok sayıda darbe aldı, koridorda sürüklendi. Olayın ardından muayene olmak istemesine rağmen kurum doktoruna görünme talebi de reddedildi.

İddiasına göre, ertesi gün ziyaretine gelen ailesi ve avukatı da yüzündeki ve vücudundaki yaralanma izlerini gördü. Başsavcılığa verdiği şikayet dilekçesinde kamera görüntülerinin izlenmesi ve Adli Tıp Kurumu’na sevkini istedi ancak kovuşturmaya yer yoktur kararı çıktı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Deniz Şah’ın başvurduğu Yüksek Mahkeme şu tespit ve değerlendirmelerde bulundu: 

Başvurucu, yaralanmasının tespiti amacıyla hakkında sağlık raporu alınmasını talep etmiş ancak Başsavcılık bu yönde bir işlem yapmamıştır.

Soruşturmanın hukuki olduğu kadar fiili olarak tarafsız ve bağımsızlığının sağlanmış olmasını gerektirir. Somut olayda şikayet edilen infaz koruma memurlarının savunmalarının aynı kurum içindeki başka infaz koruma memurlarınca veya amirlerince alındığı, kamera görüntülerinin yine infaz kurumu personelince izlenerek tutanak düzenlendiği görülmüştür.

KÖTÜ MUAMELE YASAĞI İHLAL EDİLDİ

Anayasa Mahkemesi şu hükmü kurdu:

- Kötü muamele yasağının ihlal edildiğine ilişkin iddianın kabul edilebilir olduğuna,
- Anayasa’nın 17. maddesinin üçüncü fıkrasında güvence altına alınan kötü muamele yasağının usul boyutunun ihlal edildiğine,
- Kararın bir örneğinin kötü muamele yasağının usule ilişkin boyutunun ihlalinin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden soruşturma yapılmak üzere Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine,
- Başvurucuya 45 bin TL manevi tazminat ödenmesine
- Kararın bir örneğinin Adalet Bakanlığı’na gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi. 

Adnan Oktar’a erotik fotoğraflar cezaevinde kriz yarattı

 

Cezaevindeki mektupların UYAP'a kaydedilmesi hak ihlali sayıldı

 

Cezaevinden izinli çıktı, dehşet saçtı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)