BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCezaevi inşaatına kredi Barclays’in başını belaya soktu----

Cezaevi inşaatına kredi Barclays’in başını belaya soktu

Cezaevi inşaatına kredi Barclays’in başını belaya soktu
20 Nisan 2021 - 16:09 www.finansgundem.com

Barclays’in ABD’nin Arizona eyaletindeki iki cezaevi inşaatına kredi sağlama girişimi yatırımcıları ayaklandırdı. Banka geri adım atmak zorunda kaldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan inşaat şirketi CoreCivic'in Alabama'daki iki cezaevinin inşasına kaynak sağlamak için İngiltere bankası Barclays’e başvurdu. 840 milyon dolarlık kredi anlaşmasına katılan İngiltere bankasıysa tartışmaların artmasını gerekçe göstererek anlaşmayı inceleme altına alınmasının ardından projeden çekildiğini açıkladı.

Barclay’s’in Pazartesi günü müşterilerine yaptığı açıklamada “Amacımız kamu tesislerinin geliştirmesini sağlamak olsa da, bunun karmaşık ve önemli bir konu olduğunun farkındayız. Aldığımız geri bildirimler ışığında politikalarımızı gözden geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, anlaşmanın diğer sağlayıcılarından KeyBanc Capital Markets de anlaşmadan çekildi. Anlaşmanın üçüncü sağlayıcısı olan Stifel Financial ise projeden çekilip çekilmeyeceğine ilişkin sorular şimdilik cevapsız kaldı.

Anlaşmayla ilgili tahvil satışı ilk olarak 15 Nisan tarihinde fiyatlandı. Anlaşmanın tamamlanma süreciyse bazı yatırımcıların eleştirileri üzerine Pazartesi gününe ertelendi.

Bankalar anlaşmanın kamu kısmını bu ayın başlarında 630 milyon dolardan yaklaşık 430 milyon dolara düşürdü ve geri kalanı özel sektör yatırımıyla tamamlanacaktı.

Financial Times’ın haberine göre büyük bir varlık yönetimi firmasındaki bir kamu yatırımcısı, geçen hafta sosyal ve sürdürülebilirlik ölçümlerine uymadığı için anlaşmayı kabul etmediklerini açıkladı. Anlaşmaya dair bilgisi olan bir başka yatırımcı ise cezaevi inşaatı için, “İnsanların katılmakta tereddüt ettiği bir sektör” ifadelerini kullandı.

Çevresel, sosyal ve kurumsal hassasiyet konularını dikkate alan bazı para yöneticileri, siyahileri orantısız bir şekilde hapseden bir ABD ceza adalet sisteminden kazanç sağlayan şirketlerle ilişkilerini kesme kararını değerlendiriyorlar. Finansgundem.com’un dış kaynaklardan derlediği verilere göre ABD’de siyahi vatandaşlar 2010 nüfus verilerine göre ülke nüfusunun %13’ünü oluşturmalarına karşın cezaevindeki siyahi vatandaşlar hüküm giyen ABD nüfusunun %40’ını oluşturuyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü, yaklaşık 30 yatırımcı ve aktivistden oluşan bir grup fon toplama işlemine karşı çıkan bir mektup yayınlayarak "bankaları ve yatırımcıları amacı kitlesel hapis cezalarını sürdürmek olan menkul kıymetleri satın almayı reddetmeye” çağırdılar. Grup Cuma günü taleplerini güncelleyerek Barclays'i anlaşmayı tamamen geri çekmeye çağırdı.

Yapılan açıklamaya göre, Amerikan Sürdürülebilir İş Konseyi ve Sosyal Girişim Dairesi anlaşmaya dahil olmasına tepki olarak Perşembe günü Barclays'in üyeliğini feshetti ve bankanın yaklaşık 15 bin dolarlık sponsorluk ve üyelik aidatını iade etti.

Alabama Ceza İnfaz Kurumu geçen hafta yaptığı açıklamada, "bu iki yeni tesisi kamu altyapı ihtiyaçları için gerekli" olarak gördüklerini ve girişimin "mahkum rehabilitasyonunu daha iyi barındıran ve içinde yaşayan ve çalışan herkes için yaşam kalitesini artıran daha güvenli cezaevi ortamları" sağlamasına yardımcı olacağını söyledi.

Yapılması planlanan iki cezaevinin inşası ve bakımı, ABD'de halka açık en büyük özel cezaevi şirketlerinden biri olan ve devlet tarafından işletilen CoreCivic'e ait olacaktı. CoreCivic konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Dev market zincirine tarihi geçmiş ürün cezası

 

Büyük bankaların gözü pandemide zenginleşenlerde

 

Kara para aklama suçlaması CEO’yu istifa ettirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)