BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Çevreyi vahşi kapitalizme terk edemeyiz'----

'Çevreyi vahşi kapitalizme terk edemeyiz'

'Çevreyi vahşi kapitalizme terk edemeyiz'
09 Kasım 2014 - 08:37 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtuluş, “Çevreyi vahşi kapitalizmin kurallarına terk edemeyiz” dedi

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Manisa’nın Yırca ilçesinde köylülerin itirazına rağmen 6 bin zeytin ağacının kesilmesini değerlendirirken, “Çevre ile kalkınma arasında bir yol bulmak lazım. Çevreyi vahşi kapitalizmin kurallarına terk edemeyiz” dedi. Avrupa’ya işçi göçünün başlamasının 50. yılı etkinliklerine katılmak için Avusturya’ya gelen Kurtulmuş, kahvaltıda buluştuğu gazetecilerin güncel konularla ilgili soruları yanıtladı. Köylülerin zeytin ağaçlarının yok edilmesiyle madencilik gibi işlere mecbur bırakıldığı görüşüne katılan Kurtulmuş, “Termik santral kurmak için  6 bin zeytin ağacı kesildi. Engel olmak isteyen köylüler darp edildi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna şu yanıtı verdi:  “Santrallara ihtiyacımız var ama zeytin de zor yetişir. Çevre ile kalkınma arasında bir yol bulmak lazım. Çevreyi kontrolsüz bir şekilde bozacak projeler yapmamak lazım. Ekonomiyi gerekçe yaparak çevreyi vahşi bir şekilde doğayı tahrip etmemek lazım. Çevreyi vahşi kapitalizmin kurallarına terke demeyiz.”

FAZ DEĞİŞTİRMEK ZORUNLU
Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilgili bakanlarla birlikte açıkladığı ekonomide dönüşüm programıyla, Türkiye ekonomisinin faz ve rota değiştireceğini ifade etti. Kurtulmuş’un bu konudaki görüşleri ise söyle:  

“Geçen 12 yıldaki ekonomi politikalarında, faz değiştirme zorunluluğumuz var. Geçen dönemde yüksek faiz gibi faktörlerle dışarıdan para geldi ama bunun bir sonu var. Bundan sonra başarılı olmak için üreterek, büyümek lazım. Katma değeri yüksek olan ürünler konusunda atılım yapmadan başarı şansı yok. Açıklanan planların altı doldurulacak. Ekonomide bir rota değiştirme demek bu. Daha zor bir sürece giriyoruz. Her bakanlık seferberlik ruhuyla çalışacak. Devlet özendirecek, teşvik edecek.

KÖŞK SORUSU YANITSIZ
Kurtulmuş, Yeni Cumhurbaşkanlığı sarayı ve uçağı ile ilgili tartışmaları da değerlendirdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘israf’ açıklaması da hatırlatılmasına rağmen Kurtulmuş Köşk ile ilgili yorum yapmadı. Ancak uçak konusunda şöyle konuştu:“Bu tartışmanın bu şekilde yapılması, doğru ve olumlu görmüyorum. Hem Cumhurbaşkanı hem Başbakan, hem bakanlar çok uzun seyahatler yapıyoruz. Bazen devletin elindeki uçaklar yetmiyor. Dolayısıyla uzun yolculuklarda toplantı yapılabilecek bir uçağın olması fonksiyonel olarak faydalı. Büyük bir kolaylık, yapacağınız iş açısından da büyük bir kolaylık.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)