BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇevre Bakanlığı’ndan poşet açıklaması----

Çevre Bakanlığı’ndan poşet açıklaması

Çevre Bakanlığı’ndan poşet açıklaması
02 Ocak 2020 - 14:19 www.finansgundem.com

Resmi Gazete'de yer alan düzenleme ile devletin poşetten aldığı pay artırıldı. Türk Plastik Sanayicileri Vakfı'nın (PAGEV) verdiği bilgilere göre poşetlerden marketlerin aldığı pay 10 kuruştan 7 kuruşa indi, devletin payı 18 kuruşa yükseldi.

Resmi Gazete'nin 31 Aralık 2019 tarihli 4. Mükerrer sayısında market poşetleri için 2020 yılında yeniden değerleme oranında zam yapılacağı belirtilmişti. Bakanlığın bu zammı uygulamamak için formüller aradığı ifade ediliyordu.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ise bugün yaptığı açıklamada market poşetlerinde bu yıl da uygulanacak tarifenin 25 kuruş olarak kalacağını duyurdu.

Birpınar Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Poşetin 30 kuruş olacağı bilgisi yanlıştır. 2020 ‘de poşete zam yok” ifadesini kullandı.

Resmi Gazete’de yer alan düzenleme

Bu yıl bakanlık ve sektör temsilcilerinin toplandığı komisyonda 2020 yılı için market poşetlerine zam yapılmaması kararı alınmıştı. Fakat Resmi Gazete’de yer alan düzenleme ile devletin poşetten alacağı pay artırılmış oluyor.

Plastik poşete zam geldi

EROĞLU: KARARDAN MUTLUYUZ

25 kuruşluk ücretli poşet uygulamasının hem plastik poşet üreticilerini hem de tüketicileri zor duruma soktuğunu belirten Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu şunları söyledi;

“Bu uygulamadan kimsenin daha fazla olumsuz etkilenmemesi için konunun takipçisi olmaya devam ediyor ve çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.

Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın fiyat belirleme komisyonu toplantısına TOBB Meclisi, PAGEV Plastik Poşet Üreticileri Komitesi olarak katıldık.

Perakendeciler, tüketiciler ve üreticiler açısından olayın tüm boyutlarını değerlendirdik. Toplantıda 25 kuruşluk fiyatın kesinlikle artırılmaması gerektiği noktasında görüş bildirdik.

Bakanlığımız da bizlerle görüş birliği içinde bir karar alarak poşet fiyatlarında artışa gitmedi ve 2020 yılı için de 25 kuruş olarak belirledi. Alınan karardan son derece mutluyuz, desteği olan tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyoruz.”

Çevre Bakanı Murat Kurum, bakanlık olarak poşetten 2019 yılında 210 milyon lira gelir elde ettiklerini açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)