BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaÇernobil'in etkileri kurbağaları evrimleştiriyor----

Çernobil'in etkileri kurbağaları evrimleştiriyor

Çernobil'in etkileri kurbağaları evrimleştiriyor
07 Ekim 2022 - 17:19 www.finansgundem.com

Yapılan bir araştırmaya göre, Çernobil çevresindeki kurbağalar radyasyon sızıntısının ardından hayatta kalmak için renk değiştiriyor.

Araştırmalarını Evolutionary Applications dergisinde yayımlayan bilim insanları, yaklaşık 200 kurbağayı incelediklerini bildirdiler.

Çernobil Nükleer Santrali’nde 1986’da gerçekleşen kazanın etkileri yeryüzünden hala tam olarak silinmedi. Çernobil’in etkilerini incelemeye devam eden araştırmacılar, yüksek radyasyon seviyelerine sahip bölgelere yaklaştıkça, kurbağaların pigmentasyonunda daha fazla melanin olduğunu ortaya çıkardı.

Times’ın haberine göre, hala tehlike unsuru taşıyan yasaklı bölge içerisinde yaşayan ağaç kurbağalarının, bölgenin dışından gelen kurbağalardan çok daha koyu bir cilt rengine sahip olduğu bildirildi.

TAMPON GÖREVİ GÖRÜYOR

Bilim insanlarının öne sürdüğüne göre, 10 ila 15 kurbağa kuşağı önce, kaza meydana geldiğinde, en koyu renge sahip olanların radyasyonun en kötü zamanında hayatta kalma ve sonra genlerini aktarma olasılıkları daha yüksekti.

Daha koyu cildin, insanları güneş radyasyonunun etkilerinden koruyabildiği gibi, kaza sonrasında yaşanan radyasyona karşı da bir tampon görevi gördüğüne inanılıyor. Böylece, kaza meydana geldiğinde sadece en koyu renkli kurbağalar hayatta kalabildi.

Araştırmacılar, “Sonuçlarımız, muhtemelen kaza anında yüksek düzeyde iyonlaştırıcı radyasyona maruz kalmanın, Çernobil’deki ağaç kurbağalarında daha koyu rengin ortaya çıkmış olabileceğini gösteriyor” diye ekledi.

Maskenin evrimi...

 

Ukrayna'dan endişelendiren uyarı: Çernobil tehlikesi!

 

Çernobil çalışanları 600 saat sonra paydos etti

 

UAEA Başkanı: Çernobil'deki personelin çalışma koşulları kötüleşiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)