BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCerberus, Deutsche Bank ve Commerzbank'tan hisse satacak----

Cerberus, Deutsche Bank ve Commerzbank'tan hisse satacak

Cerberus, Deutsche Bank ve Commerzbank'tan hisse satacak
11 Ocak 2022 - 08:49 www.finansgundem.com

Almanya'nın en büyük iki bankası Deutsche Bank ve Commerzbank'ın önemli ortakları arasında yer alan yatırım şirketi Cerberus Capital Management, her iki bankadan da önemli miktarda hisse satmayı planlıyor.

Bloomberg News'un haberine göre Cerberus, Deutsche Bank ve Commerzbank'tan toplam 450 milyon euro tutarında hisse satacak.

Deutsche Bank'ta sahip olduğu hisselerin üçte birini satacak olan Cerberus, Commerzbank'tan ise biraz daha fazla miktarda hisse satmayı planlıyor.

Deutsche Bank ve Commerzbank'a 2017 yılında yatırım yapmış olan Cerberus, Deutsche Bank'ta sahip olduğu 62 milyon hissesin 21 milyonunu, hisse başına 12,06 euro, Commerzbank'ta sahip olduğu 63 milyon hissesinin 25 milyonunu hissebaşına 7,5 euro fiyatla satacak.

Cerberus Capital Management, Deutsche Bank AG’ye 2017 yılı sonunda hissedar olmuştu. Deutsche Bank’tan yapılan açıklamada ise Cerberus’un kurucusu Stephen Feinberg’in yüzde 3 hisseye sahip olduğu bildirilmişti.

Cerberus, 2017 yılı Temmuz ayındaise Deutsche Bank’ın rakibi olan bir diğer Alman bankası Commerzbank AG’de yüzde 5 hissesi olduğunu açıklamıştı.

Deutsche Bank’ın en büyük hissedarları arasında Çinli HNA Group, Katar Kraliyet Ailesi ve dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock Inc. bulunuyor. HNA Group ilk kez Şubat ayında elinde Deutsche hissesi bulundurduğunu açıklamış, Mayıs ayında ise bankanın en büyük hissedarı haline gelmişti.

Deutsche Bank 3 yıl sonra kendi evinde lider

 

Deutsche Bank’a kur manipülasyonu cezası

 

Commerzbank’tan sürpriz bilanço

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)