BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCerablus’ta Türkiye izleri----

Cerablus’ta Türkiye izleri

Cerablus’ta Türkiye izleri
07 Mayıs 2018 - 09:34 www.finansgundem.com

Financial Times, TSK ile ÖSO’nun ortak yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonuyla IŞİD ve YPG'nin uzaklaştırıldığı Suriye'nin kuzey kenti Cerablus'tan izlenimler yazdı.

İngiliz gazetesindeki haberde, 2016 yılındaki Fırat Kalkanı Operasyonu'yla TSK ile ÖSO'nun bölgede hâkimiyet kurmasıyla Ankara'nın varlığının ve etkisinin kentin her yerinde görünür olduğu belirtiliyor.

Financial Times'ın Cerablus'tan izlenimleri şöyle:

Doktorlar üzerinde Türkiye Sağlık Bakanlığı yazan eldivenler giyiyor. Bakkallar Türk bisküvilerinin olduğu kutularla dolu. Hatta sarı amblemiyle PTT'nin de bir şubesi var. Şehir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk devletinin Suriye'nin kuzeyinde giderek büyüyen nüfuzunun sembolü gibi.

Türkiye üstlendiği rolden gurur duyuyor ve bunu dünyaya göstermeye de istekli. Birçok Suriyeli, Türklerin gösterdiği çabalar için minnettar olduklarını söylüyor. Amira Najjar adlı bir öğretmen, "Burada genel görüş, Türkiye'nin bize yardım ettiği yönünde. İnsanlar onlar işgalci gibi görmüyor" diyor.

'AMAÇ HAYATI NORMALLEŞTİRMEK'

Türkiye son 18 ayda bölgeye büyük kaynaklar akıttı. Türk bakanlıklar hasar gören binaların onarımına, hastane ve sağlık kliniklerin inşasına yardım etti, okulları yeniden açtı. Yüzlerce öğretmenin, doktorun ve polisin maaşını Türkiye ödüyor. Cerablus'a elektrik ulaştırılması için 3 kilometrelik bir kablo döşendi. Dokuz aydır Suriye'de çalışan Gaziantep Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller, 'Önceliğimiz burada hayatı normalleştirmek. Kaos vardı, savaş vardı, şimdi insanlar iyi şeyler görmeye başladı' diyor.

Cerablus bölgesinin nüfusu, IŞİD kontrolündeyken 5 bin kişiyken, yetkililer bugün nüfusun 140 bine çıktığını söylüyor. Şehirde yaşayanların bir kısmı Türkiye'den dönenler bir kısmı da ülke içinde evini terk etmeye zorlanan Suriyeliler.

Erdoğan, Türkiye'nin Suriye topraklarında gözü olmadığını ısrarla söyledi ancak Türk yetkililer bölgeden ayrılmalarının yıllar sürebileceğini ifade ediyor. Ve Suriyeliler, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve IŞİD saldırılarından uzak, güvende oldukları için minnettar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)