BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCep telefonlarının klonlanma uyarısı----

Cep telefonlarının klonlanma uyarısı

Cep telefonlarının klonlanma uyarısı
19 Ekim 2020 - 11:16 www.finansgundem.com

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi, dijital iletişim araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, cep telefonlarının klonlanması konusunda uyarılarda bulundu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, dijital iletişim araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, cep telefonlarının klonlanması konusunda uyarılarda bulundu. Son dönemlerde fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşların ikinci el ya da düşük telefonlara yöneldiklerini, bunun için kaçakçıların iştahını kabartttığını söyleyen Doç. Dr. Kırık "Kaçak yollarla ülkemize giren telefonlar klonlanıyor "dedi.

Klonlanmış bilgisayar kullananlara bir süre sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) mesajlar söyleyen Kırık, "O zaman telefonun klonlandığını öğreniyorsunuz. Satış işlemi yapıldıktan sonra bir de faturalı üzerinde işten geçmiş oluyor ve klonlandığı için kullanım dışı kalabiliyor. mutlaka faturalı ve bilindik yerden alınmalı. " diye konuştu. Doç. Dr. Kırık, klonlanmış telefonların suç işleyen kişi yada tek başına geçmesi halinde, gerçek IMEI sahiplerinin suçlu duruma da düşebileceğini, çok dikkatli olunması söyledi. Kırık, arıza yaptığında da mutlaka teknik servis ya da çok güvenilir bir tamirciye götürülmesinin, IMEI'nin başka ellere geçmemesi doğru olduğunu söyledi.

TELEFON KUTULARINDA BULUNAN IMEI KISMINI MUTLAKA İMHA EDİN

Kınık, birinci el telefon alımları için de "Bu telefonların dergilerinde IMEI numarası yapışık oluyor. telefon IMEI başka bir telefona klon alındığında fatura sahibi sıkıntı doğurabilir.Yani IMEI numarası TC kimlik numarası yazılıyor Yani TC kimlik çalıştırma telefon IMEI 'lerini de öyle korumalıyız ”diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)