BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCEO’lar ‘Ocak Sendromu’nu nasıl atlatıyor?----

CEO’lar ‘Ocak Sendromu’nu nasıl atlatıyor?

CEO’lar ‘Ocak Sendromu’nu nasıl atlatıyor?
05 Ocak 2023 - 18:16 www.finansgundem.com

İş hayatında tüm yılın yorgunluğu en çok Ocak ayında kendini gösteriyor. CEO’ların ise Ocak Sendromu’nu yenmek için test edilmiş ve onaylanmış teknikleri bulunuyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yılın ilk ayı, bir önceki yıldan kalan tüm yorgunluğunun en çok hissedildiği dönem olarak öne çıkıyor. Ocak Sendromu olarak bilinen bu ruh hali, özellikle 2022 yılı gibi karamsar bir yıl olunca, yorgunluğun ve bunalmışlığın izleri daha çok görünür oluyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, CEO’lar, 'Ocak Sendromu’nu yenmek için kendilerine has teknikler kullanıyor. Bu sayede bir önceki yıldan kalan yorgunluk ve bıkkınlığı yenip yeni yıla daha zinde ve motive şekilde başlayabiliyorlar.

Ocak sendromu

Fortune’dan Orianna Royle’un haberine göre, Ocak ayı, henüz tüm ihtişamıyla kendini göstermemiş yepyeni bir yılın başlangıcını işaret ediyor. Ancak birçokları için bu ay, olacaklara dair heyecanın geçen yıldan kalma bunalmışlık hissinin gölgesinde kalmasına neden oluyor.

Önlerinde koca bir yıla yayılan zorluklar olduğunu bilmek, insanların battaniyelerinin altına girip kış uykusuna yatmak istemelerine neden olabiliyor. Bu durum, özellikle günlerin soğuk ve karanlık olduğu Kuzey Yarımküre'de olanlar için daha da zor olabiliyor. Bu durum, ‘Ocak Sendromu’ olarak biliniyor ve ne yazık ki, en zorlu liderler bile bu sendroma karşı bağışıklık kazanmakta zorlanabiliyor.

İşte CEO'ların ‘Ocak Sendromu’nu defetmek ve morallerini yükseltmek için kullandıklarını söylediği bazı denenmiş ve test edilmiş teknikler.

Şükran duymak

CEO’ların Ocak Sendromu’nu yenmek için en çok kullandıkları kelimelerden biri olarak ‘minnettarlık’ öne çıkıyor. Bazı CEO'lar için bu, minnettar olunacak şeylerin gerçek bir listesi anlamına gelirken bazıları için ise daha çok geçen yıl ve gelecek yıl hakkında bir görünümü ifade ediyor.

Unearth PR Kurucu Ortağı ve CEO'su Georgia Gadsby, her sabah minnettar olmak için üç şey yazarak ‘tekrar bir işletmeyi yönetmenin sevincini ve sahip olduğu pozisyonu korumanın ne kadar büyük bir ayrıcalık olduğunu’ daha iyi görebildiğini söylüyor. Ocak sendromu devreye girdiğinde, bir anlık pozitiflik için geçmiş kayıtlara bakması yetiyor.

Flört uygulaması So Syncd CEO'su ve Kurucu Ortağı Jessica Alderson, benzer şekilde, işletmenin bir yıl önceki temel ölçümlerinin ne olduğunu ve ne kadar ilerlediğini hatırlatarak ekibine neşe saçıyor. Alderson, “Gündelik ayrıntılara kapılmak kolay olabilir ve aştığımız kilometre taşlarını fark etmek için bir adım geri gitmek herkese enerji vermeye yardımcı olabilir” diyor.

Güvenlik hizmetleri şirketi ThreatX'in CEO'su Gene Fay, geriye dönüp bakacak hedeflere sahip olmanın, onları ve geleceği kontrol etmek, yansıtmak ve daha olumlu hissetmek için harika bir yol olduğunu yineliyor. Öyle ki, bu hedefleri cüzdanında sakladığı yapışkan bir nota bile yazıyor. Fay, “Ne zaman enerjimin düşük olduğunu hissetsem, zihnimi yeniden canlandırmak ve kendime önümüzdeki yıl başarmak istediğim her şeyi hatırlatmak için hedeflerimi yeniden gözden geçiriyorum” diye ekliyor.

Gelecek yıl için heyecanlanmak

Hiçbir şey, sabırsızlıkla bekleyeceğiniz şeylere sahip olmaktan daha fazla moralinizi yükseltemez. CEO'ların birçoğu, Ocak ayını gelecek yıl için hedefler belirlemek, tatillerini ayarlamak ve muhteşem 2023 yılını önceden kutlamak amacıyla ekipleriyle şahsen buluşmak için bir fırsat olarak gördüğünü söylüyor.

Birleşik Krallık'ın en hızlı büyüyen dekorasyon şirketi Lick CEO'su Lucas London, önümüzdeki yıl için iş gücünü canlandırmak adına şirket çapında hedefler belirliyor. London, “Ocak ayının ilk haftasında, C süitimiz şirket hedefleri ve önemli sonuçlar üzerinde anlaşmaya varıyor. İkinci haftada, kilit departman başkanları önümüzdeki yıl için planlarını tüm işletmeye sunuyor" diyor. London, bunun asıl amacının ekibine ilham vermek ve onları sorumluluk almaya teşvik etmek olsa da, bu yapıya sahip olmayı ‘kişisel olarak da motive edici’ bulduğunu ifade ediyor.

Boş zamanlar da sıkıcı olabilir

Diğer CEO'lar ise Ocak Sendromu’nu yenmek için sabah ilk iş yürüyüşe çıkmak, katı bir uyku saati belirlemek ve kendilerine sükunet boşlukları planlamak gibi yöntemleri denediklerini söylüyor. CEO’lar, bu yöntemlerin, görev ve yapılacaklar listenizi kafanızda şekillendirmeye yardımcı olacağının da altını çiziyorlar.

Örneğin, koşarken yaratıcı bir meydan okumayı düşünmek, iyileşmeyi bilinçaltı problem çözme ile birleştirmenizi sağlayabiliyor. Bu sayede, serbest bırakacağınız yaratıcılık ve çözme yetenekleriniz, bu küçük sakin zaman geçişlerinde gelişebiliyor ve harekete geçebiliyor. Daha da önemlisi, bunlar yalnızca en iyi performanslarınızı bulmak için değil, aynı zamanda Ocak Sendromu’nu da yenmek için oldukça işe yarayan sihirli geçişler olarak kabul ediliyor.

2022'nin en kötü teknoloji CEO'ları

 

CEO’ların hastalığı şirketleri ne kadar etkiliyor?

 

CEO’ların ihtiyaç duyduğu 4 yetenek

 

HSBC’de CFO krizinin sebebi liderlik hırsı mı?

 

Günümüzün stratejik liderleri: CFO’lar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)