BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCEO’lar maaşlarını gizlemek istiyor----

CEO’lar maaşlarını gizlemek istiyor

CEO’lar maaşlarını gizlemek istiyor
23 Ağustos 2022 - 18:22 www.finansgundem.com

Yapılan son bir araştırmaya göre şirketlerin üst düzey pozisyonlarda görev alan bireyler gelirlerini açıklamak konusunda daha şüpheci davranıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Büyük İstifa hareketiyle birlikte genç çalışanlar maaşları konusunda hiç olmadıkları kadar açık hale geldi. Ancak aynı şeffaflık CEO pozisyonundakiler için geçerli değil.

Bloomberg’ün haberine göre en üst düzey yöneticiler aldıkları ücreti açıklamak konusunda oldukça isteksiz davranıyor. Habere göre, ABD’de 19 bin işletme profesyoneli ile haziran ve temmuz ayları arasında gerçekleştirilen LinkedIn anketi üst düzey yöneticilerin iş arkadaşlarına, meslektaşlarına ve hatta en yakın arkadaşlarına bile güvenmediğini gösterdi.

Giriş seviyesi çalışanların çoğunluğu ailelerine ne kadar maaş aldıklarını paylaştıklarını belirtirken, %31'i yakın arkadaşlarına da söylediklerini belirtiyor. Şirketlerin başkan yardımcıları, üst düzey yöneticilerin ve işletme sahipleri ise yaklaşık dörtte birlik bir oranla kazandıkları miktarı kimseye söylemeyeceklerini belirtiyor. Genç çalışanların %13’üne kıyasla üst düzey yöneticilerin sadece %3'ü soran herkese ne kadar kazandıklarını söyleyebileceklerini açıkladı.

LinkedIn Kıdemli Editörü George Anders konuyla ilgili yaptığı bir paylaşımda, "Üst düzey liderler söz konusu olduğunda, gizli tutma arzusu şaşırtıcı derecede güçlü kalıyor" dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre halka açık şirketler söz konusu olduğunda üst düzey yöneticilerin yıllık kazançlarının açıklanması yasal bir zorunluluk haline geliyor. Bu sebeple borsalarda işlem gören şirketlerin lider yöneticilerinin maaşlarını açıklamaktan başka seçeneği yok.

Bloomberg Pay Endeksi'ne göre, geçtiğimiz sene üst düzey yöneticiler için ödenen miktarların en yüksek olduğu yıl olarak kayda geçmişti.

Yöneticiler şeffaflık istemiyor

Yöneticiler ücret verilerini özellikle meslektaşlarıyla paylaşma konusunda temkinli davranıyor. Üst düzey yöneticilerin sadece %5'i maaşlarını güvendikleri iş arkadaşlarıyla paylaşabileceklerini belirtirken genç çalışanlarda ise bu oran %18.

Anders, maaşların paylaşılmasının adaletle ilgili soruları gündeme getirebileceğini ve yöneticilerin bundan kaçınmak isteyeceğini belirtiyor. Raporda, üst düzey yöneticilerin aldıkları maaşlarla genç çalışanlardan daha mutlu olma eğilimi gösterdikleri için maaşlarını paylaşma veya tartışma ihtiyacı hissetmeyebilecekleri belirtildi.

Yöneticiler ayrıca, çok farklı gelirlere sahip olabileceklerinden, geniş aile üyeleriyle maaş görüşmelerinden uzak durmak isteyebilirler.

Genel olarak, üst düzey liderlerin sadece %34'ü, ücret konusunda şeffaflığın artırılması yoluyla işyerinde daha fazla eşitliğin oluşabileceğini düşünüyor. Yönetim pozisyonlarında olmayan çalışanlar içinse bu oran %50’ye yakın kalıyor.

CEO maaşı ile işçi ücreti arasında dev fark

 

1 milyon dolar maaşını çalışanlara dağıtan CEO'ya taciz suçlaması

 

CEO’lar kısa ve sığ bir resesyona hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)