BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCEO'lar canlı yayında birbirine girdi----

CEO'lar canlı yayında birbirine girdi

CEO'lar canlı yayında birbirine girdi
02 Nisan 2014 - 06:42 www.finansgundem.com

İki finans şirketinin CEO’sunun New York Borsası’da gerçekleşen canlı yayında şiddetle kavga etmesi işlemleri bir süreliğine işlerinden alıkoydu

New York Borsası iki borsa şirketinin CEO'sunun şiddetli atışmasına sahne oldu. ABD’li borsa şirketlerinden BATS’ın CEO’su Bill O’Brien ile IEX şirketinin CEO’su ve Başkanı Brad Katsuyama arasında New York Borsası’nda gerçekleşen bir canlı yayın sırasında çıkan şiddetli atışma, işlemcileri bir süreliğine işlerinden alıkoydu.

YÜKSEK HIZLI İŞLEMLER YÜZÜNDEN ANLAŞAMADILAR

CEO’lar, borsalardaki yüksek hızlı işlemler yüzünden anlaşmazlık yaşadı. O’Brien, yüksek hacimli işlemlere yönelik yazar Michael Lewis’ın çıkardığı Flash Boy adlı kitapta Katsuyama’nın kahraman olarak gösterilmesine büyük tepki gösterdi.

İKİNİZ DE UTANIN!

BATS CEO’su, yüksek hızlı borsa işlemlerinin piyasalarda yatırımcıları korkuttuğuna işaret etti ve “Son 36 saattir sürekli ‘Nasıl olur?’ diye kafamı sallıyorum. Michael ve Brad. İkiniz de utanın” dedi. Canlı yayın sırasında bu görüşe katılıp katılmadığı sorulan Katsuyama, “Tam olarak bunu diyemem” demesi üzerine O’Brien, “Kitapta dedin. Evet kitapta dedin. Demedin mi? Şimdi kelimelerini değiştirmeye çalışman mide bulandırıcı. Böyle diyemezsin. İnansan da inanmasan da böyle konuşamazsın. Çünkü dedin” diye devam etti.

ATIŞMA ŞİDDETLENDİ

Katsuyama bunun üzerine, “Evet piyasaya hile karıştırdığını düşünüyorum. Ve hatta senin de bu hilenin bir parçası olduğun kanısındayım. Bunu mu istiyorsun. Hadi o zaman böyle yapalım” diye bağırdı.

İŞLEMCİLER DE TEPKİ VERDİ

Katsuyama, hızlı ve yavaş işlemciler arasındaki fiyatları belirlemek bir finans şirketinin sorumluluğundadır dedi. Kavga New York Borsası’nda gerçekleştiğinden, işlemciler de kavgaya bir süre dahil oldu ve zaman zaman seslerini yükseltti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)