BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCEO maaşları uçtu----

CEO maaşları uçtu

CEO maaşları uçtu
24 Kasım 2014 - 07:27 www.finansgundem.com

Yapılan araştırmaya göre ülkenin en büyük 30 şirketinden 7'sinin CEO'su, firmalarının verdiği vergiden daha fazla maaş aldı

ABD'nin başkenti Washington'da kurumsal vergilerle ilgili yasal reformlar tartışılırken Politika Çalışmaları Enstitüsü (The Institute for Policy Studies) ve Etkin Hükümetler Merkezi'nin (Center for Effective Government) ortak yayınladığı bir raporda, mevcut yasaların "kurumsal vergi sistemindeki büyük hatalara" işaret ettiği belirtildi. Çalışmada incelenen 30 şirketten 7'si, 2013'te CEO'larına federal hükümete verdikleri vergiden daha fazla maaş ödedi. Bu 7 şirketin bildirdiği vergi öncesi toplam kâr 74 milyar dolar oldu. Ancak bu 7 şirket vergi kanunlarından yararlanarak federal hükümetten toplam 1.9 milyar dolar geri aldı. Bu da net yüzde eksi 2.5 vergi oranı anlamına geliyor.

ŞİRKETLER 'CENNET'TE KURULMUŞ

Raporda en fazla maaş alan 100 firma CEO'su arasında, 29'unun şirketin federal hükümete verdiği vergiden daha fazla maaş aldığı görülüyor. Ayrıca bu 29 dev şirket yaklaşık 237 yan kuruluşunu "vergi cenneti" olarak tanımlanan yerlerde kurmuş durumda. Raporu hazırlayan araştırmacılar, CEO'lar ne kadar yetenekli olursa olsun ödenen kurumsal vergiden daha fazla maaş almalarının Amerikan vergi sistemindeki yanlışlıklara işaret ettiğini belirtiyor.

DEVLER EKSİ'YE DÜŞTÜ

En büyük 30 şirket arasında eksi vergi veren 7 şirket Boeing, Ford, Chevron, Citigroup, Verizon, JP Morgan Chase&Co ve General Motors olarak sıralanıyor. Verizon sözcüsü firmanın ödediği eyalet ve federal vergileri kamuoyuna açıklamama politikasına rağmen toplamda 422 milyon dolar gelir vergisi ödendiğini belirtti ve bunun federal kısmının CEO'larının aldığı maaştan çok daha fazla olduğunu söyledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)