BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCEO açıkladı: Standard Chartered satılık değil----

CEO açıkladı: Standard Chartered satılık değil

CEO açıkladı: Standard Chartered satılık değil
17 Şubat 2023 - 15:04 www.finansgundem.com

Standard Chartered CEO’su bankanın BAE merkezli First Abu Dhabi Bank’e satılacağı iddialarını reddetti. Bankanın güçlü bilançosunu hatırlatan CEO bir alıcı arayışında olmadıklarını da belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere merkezli banka Standard Chartered bir süredir BAE’ye devredileceği spekülasyonlarıyla çalkalanıyordu. CEO Bill Winters ise CNBC’deki açıklamasında bankanın "kesinlikle satılık olmadığını" söyledi. Winters potansiyel bir satışın bankanın odaklandığı bir konu olmadığını sözlerine ekledi.

CEO konuyla ilgili açıklamasında, “Doğru şartlarda biri gelmek isterse ve bir şeyler yapabileceğini düşünürse basındaki spekülasyonların aksine bu katılımı teşvik ederim. Ama elbette, hissedarlarımıza karşı güvenilirlik sorumluluğumuz var ve eğer birisi gelmek istiyorsa ve çok fazla değer katabileceğini düşünüyorsa, daha önce de dediğim gibi, buyursun gelsin” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Winters’ın yorumları Birleşik Arap Emirlikleri bankası First Abu Dhabi Bank’in (FAB) cuma günü yaptığı bir açıklamada Standard Chartered için bir teklifi değerlendirmediklerinin söylenmesini takip ediyor.

BAE bankasından yapılan açıklamada, “First Abu Dhabi Bank PJSC, Standard Chartered ile ilgili basında çıkan son spekülasyonları dikkate alıyor ve Standard Chartered için olası bir teklifi değerlendirmediğini yineliyor” denilmişti.

BAE’nin en büyük bankası olan FAB ocak ayında Standard Chartered için bir teklif vermeyi düşündüğünü ancak bunu yapmamaya karar verdiğini açıklamıştı.

Bloomberg’ün haberinde ise FAB’nin potansiyel bir devralma için bastırdığını ve İngiltere bankası için 30 milyon ila 35 milyar dolar arasında bir teklif yapmayı değerlendiği yazılmıştı. StanChart hisseleri haberin ardından 9 Şubat tarihinde %11 değer kazanmıştı.

Ancak Winters, bankanın “bağımsız olarak çok iyi bir şekilde” büyüdüğünü vurgulama konusunda istekliydi:

“Herhangi bir potansiyel teklif sahibiyle hiçbir ilişkimiz olmadı, potansiyel teklif verenlerle herhangi bir ilişki arayışında değiliz.”

CEO’nun yorumları, bankanın yıllık vergi öncesi kârında %28'lik bir artış bildirmesini takip etti. Banka bilançosuyla birlikte 1 milyar dolarlık yeni bir hisse geri alım programı açıkladı. Asya, Afrika ve Orta Doğu piyasalarına odaklanan İngiliz bankası bilanço projeksiyonlarını da yükseltti.

Küresel faiz artırımları bankanın kredi gelirini artırdı. Ancak Winters'a göre bu kalem şirketin yıllık büyümesinin yarısından azını oluşturdu.

Winters, “İçinde faaliyet gösterdiğimiz ekonomik ortam çok iyi hissettiriyor. Genel olarak bu durum tam hızda ilerlemeye devam etmemiz, dikkat çekecek hamlelerden uzak durmamız ve dört bir yandan gelen söylentilerle dikkatimizi dağıtmamamız gerektiğini gösteriyor. Yaptığımız şey de tam olarak budur” ifadelerine yer verdi.

Standard Chartered 35 milyar dolara satılabilir

 

Fransız EDF'den 19 milyar dolarlık zarar

 

Dev bankanın CEO'su kayıplara karıştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)