BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriCEO 35 milyon euro borç aldı dev şirket karıştı----

CEO 35 milyon euro borç aldı dev şirket karıştı

CEO 35 milyon euro borç aldı dev şirket karıştı
16 Temmuz 2020 - 16:07 www.finansgundem.com

Finansal teknoloji şirketi Wirecard’ın bilançosunu 2 milyar euro’ya yakın şişirdiği iddia edilen Markus Braun iddialara göre şirketten yönetim kurulunun haberi olmadan 35 milyon euro borç aldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wirecard'ın eski CEO'su Markus Braun Ocak ayında şirketin ödemeler biriminin bankacılık kolundan 35 milyon euro borç aldı. Bu yüksek rakamlı borç yönetim kurulu üyeleriyle eski CEO arasında anlaşmazlık oluşmasına ve Alman bankacılık izleme birimi Bafin'in devam eden incelemesine yol açtı.

Financial Times’ın haberine göre Wirecard Başkanı Thomas Eichelmann da dahil olmak üzere ana grupta denetleme kurulunun büyük bir kısmı, krediyi ancak Braun'a para ödendikten sonra öğrendiler. Konuya aşina yetkililerin aktardıkları bilgiye göre bu durum yönetim kurulu üyelerini ciddi bir şekilde sinirlendirdi.

Bir yetkili konuya ilişkin, “Bay Eichelmann ve Bay Braun arasında bağrışmalar duyuldu” diyerek Braun’un başlangıçta ana grubun denetleme mekanizmasının bankanın borç verme kararları üzerinde resmi bir denetim yetkisi olmadığını savunduğunu ekledi. Buna karşın eski CEO krediyi ödemesi konusunda ikna edildi ve bu ödeme mart ayı ortasında gerçekleşti.

Braun avukatı aracılığıyla, Wirecard'ın denetleme kurulunun kredi verme kararıyla ilgili otoritesini sorguladığını inkâr etti. Avukat, kredinin Mart ayı ortasında "kararlaştırıldığı şekilde" geri ödendiğini söyledi. Eski CEO’nun avukatı, "Hiçbir şekilde baskı yapılmadı" ifadelerine yer verdi.

Bahsedilen süreçte, Braun Wirecard'ın CEO'su ve grubun en büyük tek hissedarıydı ve 1 milyar euroya yakın şirket hissesine sahipti.

Markus Braun, şirketin bilançosundaki 1,9 milyar euroluk nakitin muhtemelen "var olmadığını" açıklanmasının ardından geçen ay istifa etti. Daha sonra sahte muhasebe ve piyasa manipülasyonu şüphesiyle tutuklandı ve 5 milyon euro kefaletle serbest bırakıldı.

Wirecard uyuşturucu ticaretine paravan mı oldu?

 

Wirecard: Düzenleyenlerin iflası, spekülatörlerin intikamı

 

1.9 milyar euro kayboldu Wirecard hisseleri ` düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)