BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCengiz, Duygu’yla 1.6 milyarlık ihale aldı----

Cengiz, Duygu’yla 1.6 milyarlık ihale aldı

Cengiz, Duygu’yla 1.6 milyarlık ihale aldı
28 Kasım 2019 - 20:02 www.finansgundem.com

Cengiz İnşaat, Bulgaristan Ulusal Demiryolu Altyapısı Şirketi (NRIC) ile 1.6 milyar liralık anlaşma imzaladı

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Türkiye’de altyapı ve inşaat işlerindeki yavaşlama, Cengiz İnşaat’ı özellikle Avrupa başta olmak üzere yurtdışındaki projelere yönlendirdi. Slovenya’dan Bosna-Hersek’e bir çok ülkede ihale kovalayan Cengiz Holding, dün Karadağ’daki iki havalimanı için teklif verdi, bugün de Bulgaristan’dan ihale kazandı. Geçtiğimiz günlerde 5 milyar euro yani yaklaşık 32 milyar liralık yani 5 milyar euroluk yapılandırma talep eden İstanbul Yeni Havalimanı projesinde yer alan Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz Holding, Bulgaristan’ın en önemli projelerinden birine imza atıyor.

ORTAĞI DUYGU MÜHENDİSLİK

Cengiz İnşaat, Bulgaristan Ulusal Demiryolu Altyapısı Şirketi (NRIC) ile anlaşmayı imzaladı ve Sofya-Plovdiv arasındaki demir yolu projesinin 20 kilometrelik tünel kısmını yenileyecek. Elin Pelin-Vakarel demiryolu bölümünün modernizasyonunu ise Cengiz İnşaat 255 milyon euro yani 1.6 milyar TL karşılığında yapacak. Cengiz bu projeyi ise Ankaralı Duygu Mühendislik firmasıyla birlikte yürütecek. Cengiz Holding’in bir çok projesinde alt yüklenici olan Duygu Mühendis ile birlikte yapılacak proje 6 yıl içinde tamamlanacak.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)