BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinCemal Reşit Rey Konser Salonu yeni sezonu açtı----

Cemal Reşit Rey Konser Salonu yeni sezonu açtı

Cemal Reşit Rey Konser Salonu yeni sezonu açtı
11 Ekim 2022 - 13:07 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nun yeni sezon programı açıklandı.

Cemal Reşit Rey Fuaye alanında düzenlenen basın toplantısında konuşan CRR Genel Sanat Yönetmeni Murat Cem Orhan geçen yıl Covid-19’un etkilerine rağmen sanatseverlerin kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, “Yola çıkarken ‘Programlamalarımızı anlamlı, duyarlı ve bilgilendirici yapacağız’ dedik ve özel bir program hazırladık. Siz de bize destek verdiniz. Sanatseverler bizi sahnede yalnız bırakmadı, o koltukları doldurdu. Bu sene daha da özenli çalışıp, daha özenli bir program hazırladık sizler için” dedi.

CRR’yi sadece bir konser salonu olmaktan çıkartma hedefinde olduklarını dile getiren Orhan, mekanın her köşesini sanatla doldurmak istediklerinin altını çizdi.

Bu yılki yeniliklere ilişkin bilgi veren Orhan, şöyle konuştu:

“Enteresan bir şey yaptık çocuklarla ilgili. Çocuk oyunu denince yaş ortalaması 8-12 gibi. Bizde öyle değil. Biz, ‘Fonikler Köyü’ ile 3 ile 10 yaş arasındaki çocuklara hitap edebildik. ‘Barış Ormanı’ keza bir opera olmasına rağmen çocukların çok ilgisini çekti. ‘Bach’ın Bilmecesi’ ise yaş ortalamasını biraz daha yukarı çektiğimiz bir oyun. Bu sene bir de çocuk balemiz olacak. Tan Sağtürk’ün akademisiyle gerçekleştirdiğimiz proje. Yani her hafta farklı bir çocuk etkinliğiyle karşınızdayız. Genç Oda Orkestrası’nın da altını çizmek istiyorum. Orkestranın bize verdiği güçle dedik ki, ‘Genç Oda Orkestrası’nın solistleri bize başvursun, biz seçmeyelim’. Bu sene bir başvuru açtık ve 3 farklı ülkeden, 12 şehirden 174 başvuru geldi. Bununla gurur duyuyoruz. Mayıs ayına kadar 8 konserimiz var. 8 gencimize solist olarak Genç Oda Orkestrası’nda yer verdik. Seviyenin bu kadar yüksek olacağını tahmin etmiyorduk. O yüzden seçim yaparken çok zorlandık.”

BEŞ ÇAYI KONSERLERİ VE SOHBETLER DÜZENLENECEK

Orhan, bu sene Bestecilik ve Caz Akademisi başlattıklarına da dikkati çekerek, her çarşamba CRR Fuaye alanında Beş Çayı konserleri düzenleyeceklerini söyledi.

Konserlerdeki çeşitliliğe de vurgu yapan Orhan, her biri kendi alanında ödüllü yerli ve yabancı sanatçıların müzikseverlerle buluşacağını, ayrıca Prof. Dr. Yusuf Mehmet Örnek ile 6 bölümden oluşan felsefe ve müzik sohbetleri gerçekleştireceklerini kaydetti.

Toplantının ardından Murat Cem Orhan yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası, sezon açılış konserinde Berlin Filarmoni Orkestrası ve Semyon Bychkov ile kariyerine başlayan, çok yönlü çellistlerden biri olarak gösterilen Alban Gerhardt’a eşlik etti.

 YEDİTEPE İSTANBUL SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI

CRR fuaye alanında ressam ve akademisyen Refik Aziz’in ‘Yeditepe İstanbul’ adlı sergisi de ziyarete açıldı. Azerbaycan resim ekolünden gelen ve İstanbul’a olan hayranlığından dolayı 1992’de İstanbul’a yerleşen ressam Aziz’in 150’yi aşkın tablosu 10 Kasım’a kadar görülebilecek.

26. İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor

 

24. Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

 

Şehir Tiyatroları perdelerini aralıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)