BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCemaatten Ermeni mesajına ilk yorum----

Cemaatten Ermeni mesajına ilk yorum

Cemaatten Ermeni mesajına ilk yorum
24 Nisan 2014 - 11:21 www.finansgundem.com

Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen ABD'deki iki kuruluşun liderlerinden Erdoğan'ın Ermeni mesajına değerlendirme geldi

Başbakan Erdoğan, 1915 olaylarının 99'ncu yıldönümünde yaşamını yitiren Ermeniler'in torunlarına taziye mesajı yayınladı.

Peki Başta Ermenistan ve ABD olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yankı bulan Ermeni mesajına Gülen cemaati nasıl bakıyor?

BBC Türkçe Servisi'nden İlhan Tanır'ın bugün yazdığı bir analizde cemaatin ABD'deki Ermeni diasporasıyla ilişkileri masaya yatırıldı.

"Washington'da 2015 öncesi son test" başlıklı yazının "Cemaat 'farklı metod' takip ediyor' başlıklı alt bölümünde Washington'da Gülen Hareketine yakınlığıyla bilinen Rethink Enstitüsü Direktörü Fevzi Bilgin'in açıklamalarına yer verildi.

Cemaate yakın kurumların Ermeni-Amerikan toplumları ile 'aktif bir ilişki' yürüttüğünü ifade eden Fevzi Bilgin, insani olarak nitelediği bu tartışmalara duyarsız kalmanın mümkün olmadığını söyledi.

Bilgin, ''Hizmet kurumları Ermeni toplumunu hedefleyen, düşman gösteren söylemlerden kaçınıyor, aynen diğer etnik grupları kötülemekten uzak kaldığımız gibi… Bu tür tasarılarla uğraşacağımıza, enerji harcayacağımıza, çoğu Anadolu'dan göçmüş bu insanlarla bağlantı kurmalıydık'' dedi.

CİDDİ BİR İYİ NİYET GÖSTERGESİ

Bilgin ayrıca, bu yıl ilk kez Başbakanlık tarafından 1915 olayları üstüne yapılan açıklamanın da, kendilerinin ''resmi ve samimi olarak Türk hükümeti tarafından acılarının tanınması ciddi bu iyi niyet gösterisi olarak algılanabilir'' önerisiyle paralel olduğundan çok memnun olduklarını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)