BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCemaat okulları satılacak mı?----

Cemaat okulları satılacak mı?

Cemaat okulları satılacak mı?
26 Ocak 2015 - 19:35 www.finansgundem.com

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, yurtdışında faaliyet gösteren cemaat okulları, DEDAŞ ile belediyeler arasındaki elektrik borcu tartışmaları, bedelli askerlik ve Yunanistan seçimlerine ilişkin değerlendirmeler yaptı. İsviçre’ye gidecek olan Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken basının karşısına çıkarak şu açıklamayı yaptı:

ALEYHTE ÇALIŞMALARI VAR MI

“(Cemaat’in yurtdışındaki okulları) 15-20 yıldan bu yana dünyanın değişik yerlerinde Türk okulları denilen okullar var. Bunlar daha çok Türk yurttaşlarımızın çocuklarına eğitim vermek için açılmış okullardır. Bir defa yurtdışında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının desteğiyle açılmış okullardır. Yurtdışındaki bu okullar Türkiye aleyhine çalışmalar yapıyor mu, araştırılması yapılıyor. Şirket ya da dernek şeklinde o ülkede açılan ticari amaçlı okular var. Bunların her birine müdahale etmek hukuki olarak mümkün değil. Şirketlerin devralınması ya da satın alınması suretiyle bu okullarda eğitimin devam etmesi olabilir. Yeni kurulacak okulları bir vakıf olarak düşünüyoruz. Bazı okulların devralınması bazı yerlerde de yeni okulların açılması gerektiğini düşünüyoruz. Ana hatlar çizildi ama detaylandırılmadı. Önümüzdeki toplantıda detaylandıracağız.

255 MİLYON LİRA BORÇ VAR

(Elektrik borcu tartışmaları) Kurumların sadece bugün değil geçmişten gelen bazı elektrik borçları var. Ama bu kişi ya da kurumların bedelini ödememek gibi bir ısrarı var. Toplam 255 milyon lira borç var bölgede. DEDAŞ’ın tüm çabalarına rağmen bu borçlar ödenmedi. Bunun üzerine DEDAŞ elektrikleri kesti ve belediyeler bir direnişe başladı. Diyarbakır’da 87 milyon borçları bulunuyor belediyelerin. Şanlıurfa borçlarını ödemeyi taahhüt etti. Mardin ‘borcumuz borçtur ödeyeceğiz’ dediler. Siirt’te borçlar ödendi. Şırnak’ta 25 milyon borç var ama ödeme taahhüdü alındı.

KOŞA KOŞA ASKERE

(Bedelli askerlik) 28 yaşından gün alanlar istifade edecekti. Şu ana kadar 125 bin civarı gencimiz istifade ediyor. 1 Ocak’tan sonra doğanlara sabır veya askere koşa koşa gitmelerini tavsiye ediyorum. AYM’ye bireysel başvuru diye bir şey geldi kulağıma. Onu da ihmal etmesinler.

ATEİST BİR BAŞBAKAN

(Yunanistan seçimleri) Seçimi kazanan partinin lideri dini olmayan bir merasimle görevi devraldı. Ben de yeni öğrendim. Yunanistan laik olmayan bir ülkeymiş. Ateist bir başbakan, ‘ben böyle bir şey istemiyorum’ dediği için Başpiskopos olmadan yemin etti, dünya yıkılmadı. Yeni hükümetle işbirliğini gayret ettirmeye devam edelim.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)