BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCem Uzan'ı ihbar edene ödül----

Cem Uzan'ı ihbar edene ödül

Cem Uzan'ı ihbar edene ödül
21 Ekim 2014 - 09:45 www.finansgundem.com

Cem Uzan gibi Fon’a borcu olanların malvarlığını ihbar edene büyük ödül verilecek

Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Tasarı, banka hortumcularının yurt dışında lüks hayatlarına devam etmesinin de önüne geçmeyi hedefliyor. Bu kapsamda tasarıda yer alan en çarpıcı düzenleme Cem Uzan gibi batık patronların servetini ihbar edenlere ödül verilecek olması.

MALVARLIĞININ YÜZDE 40'I İKRAMİYE
 
Fon alacaklarının  tahsilini teminen, Fon’a borçlu olan gerçek ve tüzel kişilere ait, Fon’un bilgisi dahilinde  olmayan haczi kabil malvarlığının bulundukları yerleri doğru olarak haber verenlere, ilgili tutarın tahsil edilmesinden sonra Fon tarafından ikramiye verilebilecek.
 
Verilecek ikramiyenin miktarı, tahsil edilen tutarın yüzde kırkını geçemeyecek. Bu kapsamda devlete milyarlık borcu olan firari Cem Uzan’ın örneğin 1 milyon liralık varlığını ihbar eden kişi, 400 bin lira ikramiye alabilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)