BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCem Uzan'a bakan ayar verdi----

Cem Uzan'a bakan ayar verdi

Cem Uzan'a bakan ayar verdi
13 Ekim 2013 - 07:12 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cem Uzan’ın iddialarına sert sözlerle yanıt verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Paris’te yaşayan Cem Uzan’ın iddialarına zehir zemberek sözlerle yanıt verdi. “Arada böyle çıban başları çıkar” diyen Yıldız, “Dürüstlük numaraları yapmasın” dedi. Uzanların Türkiye aleyhine açtığı davalarda 230 milyar dolar istediğini ve hepsini kaybettiklerini aktaran Yıldız, “Onlar Türkiye’yi istediler ama ülkenin helal parasını onlara yedirmeyiz” açıklamasını yaptı. Hürriyet'in haberibe göre, Uzanların Türkiye’den servet kaçırdığını kaydeden Yıldız, “Hem gitsin Saint Tropez’deki eğlence mekanlarına devam etsin, hem de Türkiye ile alakalı ahkam kessin. Bizim defterimizde bu yazmaz. Türkiye’nin parası helâldir. Onda bırakmayız” dedi. “Gündemde kalmak için çamurluk yapmak gerekmiyor” diyen Yıldız, Uzan’ın Türkiye aleyhine ikinci Libananco davası açtığı iddiasına ise “Biz bu blöfleri yemeyiz” sözleriyle yanıtladı.
Cem Uzan ile görüşmedim
Bakan Yıldız, Cem Uzan’ın gündeme bomba gibi düşen açıklamalarına yanıt verdi. Uzan’ın kendisiyle telefonda görüştüğüne dair açıklaması olduğunu hatırlatan Yıldız, “Bu kesinlikle doğru değil. Sadece babası Kemal Uzan’la 2003 yılında görüşmüştüm. Onun dışında ben Cem Uzan’ı aramadım, bir toplantıda hiçbir şekilde bulunmadım. Kendisi yalan söylüyor da olabilir, yanlış hatırlıyor da olabilir” açıklmasını yaptı. Yıldız, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada şunları söyledi:
DAVALAR ONU BESLİYOR
“Türkiye ile alakalı kendisini besleyen sistemin bu davalar olduğunu görmeye başladı. Tüm davalar ve temyizleri sonuçlandı. Bundan sonra benzer davalardan sonuç alması mümkün değil. Gelişmeleri izleyeceğiz. Türkiye’nin haksız yere sömürülmesine müsaade etmeyiz. Ortada ciddi bir hak gaspı var. Eski TMSF Başkanı Ahmet Ertürk de açıkladı. Bankacılıkta 10 katına varan muhasebe yanlışları ve fahiş hataların olduğunu söyledi. Bizim ona pabuç bırakma niyetimiz yok. Biz vatandaşın hakkını korumak için buradayız. Bir kuruşunu da bırakmayız. Davalarla alakalı avukatlık masrafını da alacağız. İstediği kadar avukat değiştirsin konu avukatla değil kendi davasının yanlışlığıyla alakalı bir şey. Bunun üzerinde çokça hukukçular yorum yaptı.”
Tahsilat için çalışıyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şunları söyledi: “Asliye Ceza’dan dokuz yıl hüküm giydi. Biz avukatlık masrafını da alacağız. İkisini aldık 5 milyon ve yarım milyon dolarlıktı. Şimdi 15 milyon dolarlık kısım var onu da alacağız. Biz bir yandan parayı tahsil etmek için girişimleri devam ettiriyoruz. Bırakmayacağız. Türkiye’nin helal parası kalmaz onda. TMSF’nin yurtdışına servet kaçırdığıyla ilgili çalışmaları var. Bu paralar nerede? Off shore’dan çıkartılan paralar nerede, mudilerle ilgili konular oldu, çifte muhasebeler oldu. Dünyada bankacılıkta çifte muhasebe tutan en nadir kişi bu. O yüzden böyle dürüstlük numaraları falan olmuyor.”
Servet kaçırdılar çamurluk yapıyorlar
Adalet Adalet Bakanlığı ve Dışişleri’nin, Uzanlar’ın Türkiye’den servet kaçırdıklarına dair araştırmalarını sürdüğünü belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Kendisi zaten ‘İngiliz vatandaşıyım’ dedi. İngiliz vatandaşı olup da Türkiye’nin haklarıyla alakalı bu kadar kaygı duyması da çok manidar. Genelde böyle blöflere pabuç bırakacak durumda değiliz. Bizim enerjimizi almasın, biz enerjimizi ülkenin artılarına harcıyoruz. Gündemde kalmak için illa ki insanın çamurluk yapması gerekmiyor. Doğru işler yaparak da gündemde kalabilir. Gitsin St Tropez’deki eğlence mekanlarına devam etsin, bir yandan da Türkiye ile alakalı ahkam kessin. Yok böyle bir şey, bizim defterimizde bu yazmaz” dedi.
230 milyar dolar istedi
10 yıl öncesinin parasıyla GSYH’nın Türkiye’de 232 milyar dolar olduğunu ifade eden Taner Yıldız, “Onun AİHM dahil olmak üzere bizden tahsil etmek istediği para 230 milyar dolardı. Bu Türkiye’nin kendisini istiyordu. Buna hiçbir şekilde müsaade etmeyiz. Türkiye’nin istikrarı bu tür gayrımeşru çıkışlara fırsat vermez. Böyle arada çıban başları çıkar ama onların da artık Türkiye içindeki hükmü, ülkenin büyümesine, değişmesine engel olacak durumu yok. Türkiye’yi aşağı doğru çekmek isteyen bütün yapılardan Türkiye kurtulacaktır. Bunların hiçbirisi insani değil. Biz dürüst insanlarla muhatap olursak daha çok mesafe alırız. Kendisiyle şahsi olarak hiç karşılaşmadım. Ama yanlış yaptığını ve Türkiye’ye yük olduğunu söylüyorum. Cem Uzan’dan bana bir mektup ulaşmadı. Varsa onu da kamuoyuyla paylaşırız. Ben öyle bir mektup okumadım” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)