BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇelik: Kıdem tazminatı hesaba aylık yatırılsın----

Çelik: Kıdem tazminatı hesaba aylık yatırılsın

Çelik: Kıdem tazminatı hesaba aylık yatırılsın
04 Ağustos 2014 - 17:46 www.finansgundem.com

Çalışma Bakanı Faruk Çelik’ten işçinin kıdem tazminatı konusunda sendikalara çarpıcı bir çağrı geldi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sendikalara her işçinin aylık olarak bireysel hesabına kıdem tazminatını yatırılması konusunda çağrıda bulundu. Çelik,  ‘’İşçi kendi hesabından nemalansın. Patron iflas etse işyeri kapansa da işçi kıdem tazminatı konusunda mağduriyet yaşamasa’’ dedi.
    Çelik, Ankara Büyük Anadolu Otel'de KOOP-İş Sendikası 18.Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Çelik, işçilerin kıdem tazminatı problemlerine ilişkin olarak her işçinin aylık hesabına kıdem tazminatının yatırılması konusunda sendikalara çağrıda bulundu.  Bakan Faruk Çelik, ‘’Gelin her işçinin aylık olarak bireysel hesabına kıdem tazminatını yatıralım işçi kendi hesabından nemalansın patron iflas etse işyeri kapansa da işçi kıdem tazminatı konusunda mağduriyet yaşamasa. Ama Türk-İş’in bir kararı var dediğimiz dedik diyorlar ben de size diyorum yanlış yoldasınız. Kıdem tazminatı devletin güvencesinde bireysel hesabına nasıl sigorta primine yatırıyorsa her ay bireysel hesaba da işçinin hesabına da kıdem tazminatını yatırsın işçi 10 yıl sonra 15 yıl sonra nemalanmış bir şekilde o parayı hangi yılda çekecekse çeksin. Ama içi yarın patronun hesabını kitabını tutmasın.
Demesin ki patron gelişiyor patron kalkınıyor patron iflas ediyor işi bozuldu gibi meselelerle uğraşmasın işçi kendi işine baksın ve desin ki maaşımı alıyorum sigorta primim yatıyor tazminatımda kendi bireysel hesabıma yatıyor. Dolayısıyla ben özgürüm ve özgür bir işçi olarak da rahat bir şekilde kendime göre çalışabilecek yeri tayin etme tespit etme imkanım var diyebilsin ama bu konuda uzlaşı sağlayamıyoruz. Sayın Başbakanımızda uzlaşı sağlamadan bu konuyu masaya indirmeyin diyor’’ ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)