BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'den AB'ye çelik misillemesi----

Türkiye'den AB'ye çelik misillemesi

Türkiye'den AB'ye çelik misillemesi
09 Ocak 2021 - 09:25 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği ve Güney Kore’den gerçekleştirilen çelik ithalatına damping soruşturması başlatıldı

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'den ithal sıcak haddelenmiş çelik ürünlerine geçici damping vergisi getirmesinin ardından Ankara da aynı ürünler için soruşturma başlattı. Avrupa Birliği ve Güney Kore’den gerçekleştirilen "alaşımlı veya alaşımsız, (plakaj hariç) herhangi bir kaplama işlemine tabi tutulmamış sıcak haddelenmiş yassı çelik" ithalatına yönelik damping soruşturması başlatıldı.

Ticaret Bakanlığının, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin 2021/4 Sayılı Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yerli üretim dalı tarafından yapılan başvuru üzerine Avrupa Birliği ve Güney Kore’den gerçekleştirilen "alaşımlı veya alaşımsız, (plakaj hariç) herhangi bir kaplama işlemine tabi tutulmamış sıcak haddelenmiş yassı çelik" ithalatına yönelik damping soruşturması başlatıldı.

İlgili mevzuat çerçevesinde yürütülecek söz konusu soruşturmaya katılmak isteyen tarafların belirlenen süre içerisinde Ticaret Bakanlığına başvurması gerekiyor.

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Mevzuat kapsamında, şikayet üzerine veya gerektiğinde resen yapılabilen inceleme sonucunda dampinge konu olan ithalatın ve bundan kaynaklanan maddi zararın ve "maddi zarar tehdidinin varlığı konusunda yeterli delillerin bulunması" durumunda soruşturma açılabiliyor.

‘Udi Hindi' bitkisinin satışları pandemiyle birlikte 400 kat arttı

Ege Denizi'nde deprem

Trump'tan Twitter öfkesi: Ben de kendi platformumu kuracağım

ABD'lilerin yüzde 57'si Trump görevden alınsın diyor

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)