BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇelik-İş'ten ücret artışı talebi----

Çelik-İş'ten ücret artışı talebi

Çelik-İş'ten ücret artışı talebi
06 Ocak 2014 - 19:48 www.finansgundem.com

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül: "Yaklaşık yüzde 20 ücret artışı talebimiz var"

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) 11. dönem toplu iş sözleşmesine ilişkin, "Yaklaşık yüzde 20 ücret artışı talebimiz var" dedi.

Gül, sendikanın Karabük Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, KARDEMİR Genel Müdür Fadıl Demirel ile verdikleri son teklif üzerinde görüştüklerini söyledi.

KARDEMİR yönetiminin verilen son teklifi değerlendireceğini ve cevaplarını ileteceklerini belirten Gül, "Olmazsa olmaz koşullarımızdan biri, 2010 yılında işe girenlerin kadrolarının verilmesi. Bu sözleşmenin en güzel yanının bu olacağını düşünüyorum. 2013-2014 dönemini kapsayan bu sözleşmede teklifimizi sunduk. Yaklaşık yüzde 20 ücret artışı talebimiz var. İki yıllık oran olan yüzde 20 rakamını aşağıya çekmeyecek bir artışa imza atabileceğimizi ifade ettik. Bugün bir görüşme yaptık, verimli geçti. Yarın da bir görüşmememiz olacak. Yarın görüşmeleri sonlandırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de Kıdem Tazminat Fonu bulunmamasının ciddi sorun olduğunu anlatan Gül, şunları kaydetti:

"Bu fona sıcak bakılmaması, Türkiye'de her iflas eden iş yerinde benzer sorunların yaşanmasına neden olacak. Hükümet, sendikalar bu konuda uzlaşırsa 'tamam' diyor. Sendikaların uzlaşır bir noktada olmayışı, hükümeti de bu konuyu 'erteleyelim' mantığına itti. Onun için bu sorun Türkiye Cumhuriyet'nin sorunu ama en büyük sorun işçinin sorunu. Bunların acısını biz çekiyoruz. Kıdem Tazminat Fonu'nun ısrarla hayata geçirilmesini istiyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)