BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇelik: İlk turda yüzde 40 alan cumhurbaşkanı seçilmeli----

Çelik: İlk turda yüzde 40 alan cumhurbaşkanı seçilmeli

Çelik: İlk turda yüzde 40 alan cumhurbaşkanı seçilmeli
30 Eylül 2019 - 21:06 www.finansgundem.com

AKP'nin kurucularından ve eski bakan Faruk Çelik, cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oranının değiştirilmesi önerisinde bulundu. Çelik, "İlk turda yüzde 40 ve üzeri oy alan seçilsin. Yüzde 50+1 formulü Türkiye'yi yorar" dedi

AKP hükümetlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve Devlet Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapan Faruk Çelik, yeni sistemle seçilen cumhurbaşkanlığı için açıklamalarda bulundu. Çelik, yeni sistemin Türkiye’yi yoracağı yorumunda bulundu ve bunun yeniden değiştirilmesi gerektiğine işaret etti.

SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Independent Türkçe’ye konuşan Çelik, partiden istifa edenlerin Kızılcahamam kampına çağrılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Çelik, AKP’de siyasi hayatına devam eden ancak yönetimle ilgili farklı düşünceleri olan isimlerin, 4-5-6 Ekim’de Kızılcahamam’daki kampına katılarak eleştirilerini yöneltmesi gerektiğini belirtti.

“ELEŞTİRİLERİ KIZILCAHAMAM’DA DİLE GETİRSİNLER”

Çelik ayrıca, şu ifadeleri de kullandı:

“AK Parti makamdan güç alanların değil makama güç verenlerin partisi. Eğer bu konuda eksiklik varsa bunu gidermemiz gerekiyor. Yani birileri makamdan güç alarak siyaset yapıyorsa, bana göre AK Parti verilebilecek en büyük zararı veriyor.”

Partinin yönetim kademelerindeki gençleştirmeye de dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

“Bugün bir gençleşme sürecine girildi, ‘Siyasete yeni atılan arkadaşlarla devam edelim' dendi. Çok açık net gördük ki tecrübeyle genç dinamizmi bütünleşmeden, hafıza olmadan zengin dinamizminin zorlandığı da çok net şekilde görüldü. Bir tarafta deneyim, bir tarafta gencin dinamizmi bütünleştirilmeli. Aksi takdirde kısa yoldan hedefe ulaşma imkanı kalmıyor.”

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi09 Mayıs 2021 14:02

    %10 yapın. Bu barajı geçenler arasında bir daha seçim yapın , olmadı bir daha , en yüksek oyu bulan kazansın :D  :D 

  • Abbas yolcu08 Mayıs 2021 21:10

    yolun sonu gorundukce, yakinda %20 de yeter diyecekler

  • vatandaş08 Mayıs 2021 20:45

    anlaşıldı gitmemek için yeni oy ve oyun peşindeler ama millet ,yorulmuş zaten  ,kararlı ne yapsanız gönderecek , bunca yaşattıklarınızdan yorgun ve bitap oldu millet

  • Objektif08 Mayıs 2021 18:42

    Itiraz edip oyundan kaçacak bir şey yok al %40 geç başa yüzde kırkı alamıyorsan zaten yönetimde söz hakkın yoktur 20 tane parti tek tarafta Grup olmuş yüzde kırkı alamıyorsa konuşmaya bile gerek yok. Buna da mı itiraz komiksiniz.:)

  • bunların derdine bak30 Eylül 2019 21:30

    milletin derdi geçim bunların derdi koltuk..50+1 Türkiyeyi yormaz ama AKP  yi bitirir