BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇelik fiyatları yükseliyor----

Çelik fiyatları yükseliyor

Çelik fiyatları yükseliyor
08 Temmuz 2020 - 08:27 www.finansgundem.com

Çin'de çelik vadeli işlemleri, talep görünümü ve stokların düşmesi nedeniyle arttı. Shanghai'de bakır, Şili'de arz riskinin yükselmesi ile birlikte 6 buçuk ayın zirvesine çıktı. Malezya Kuala Lumpur'da kalay fiyatı değişmedi

Çin'de çelik vadeli işlemleri, talep görünümü konusunda iyimserlik nedeniyle arttı. Ayrıca stokların düşmesi fiyatları destekledi. 

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda en çok işlem gören inşaat demiri kontratı, % 1,8 artarak 3.701 yuan/tona (527 dolar) kadar çıktı ve beşinci seansta da kazanmaya doğru ilerliyor. HRC % 1,9, paslanmaz çelik ise % 2,0 değer kazandı. 

Analistler, güçlü hisse senetleri fiyatlarının etkilemesiyle piyasa güveninin yukarı doğru olmaya devam ettiğini belirtiyor.

Güçlü çelik vadeli işlemleri ve küresel tedarik sıkılaşması endişeleri nedeniyle Dalian Emtia Borsası'nda demir cevheri % 3,0, Singapur'da demir cevheri % 2,8 arttı. 

Bakır

Shanghai'de bakır fiyatları, en büyük üretici Şili'den tedarik bozulmaları endişelerinin yükselmesi ile birlikte altı buçuk ayın zirvesini geçti. Ancak bazı ülkelerde korona virüs vakalarının artması kazancı sınırladı. 

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ağustos vadeli bakır kontratı, 49.860 yuan/ton (7.103 dolar) ile 26 Aralık'tan beri en yüksek seviyeye çıktı. Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, Londra saatiyle 02.56'da % 0,1 artarak 6.195 dolar/ton ile üçüncü gün de kazanca hazırlanıyor.

ShFE'de alüminyum % 0,1 artarken LME'de bu artış % 0,3 düzeyinde gerçekleşti. 

Kalay

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur piyasasında kalay fiyatı değişmedi. Peşin işlemli kalay 17.000 dolar/ton seviyesinden kapandı. Piyasada 9 ton kalay işlemi yapıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)